A hívek is felköszöntötték Szíjártó László atyát


2018-03-15 00:25:07  | cikk: ha  | 


A hívek is felköszöntötték Szíjártó László atyát főképe

A három napos lelkigyakorlat záróakkordjaként felköszöntötték a hívek Szíjártó László atyát 40. születésnapja alkalmából. A helyi Karitász csoport a Rózsafüzér Társulattal karöltve szervezte meg a meglepetést a Szent Benedek Plébánia plébánosa számára. Legény Miklós, a Karitász csoport vezetője mondott beszédet, ismertetve az atya életútját. - Szíjártó László Sümegen született és nevelkedett. Már kicsi gyermekként is szívesen ministrált. 12 éves volt, amikor az általa nagyon szeretett és tisztelt atya megbetegedett. A kisfiú a pap halálos ágyánál megfogadta, hogy ő is ezt a hivatást választja. 2002 júniusi pappá szentelése után egy évig Bakonygyepesen, 10 évig pedig Pápán szolgált káplánként. 2013 óta plébános a Pápai Szent Benedek plébánián, 2014 novemberétől a pápai kerület esperese - mondta Legény Miklós. Szíjártó László a Teuton Lovagrend tagjaként is aktívan kapcsolódik a jótékony cselekedetek gyakorlásába. 2013-ban plébániáján megalakította a Karitász csoportot, amely azóta már számos programmal és rendkívül nagy aktivitással tesz a rászorulókért és karolja fel az elesetteket. Majd dr. Márfi Gyula érsek kinevezte a Főegyházmegyei Karitász igazgatójának. - Számos feladata, elfoglaltsága mellett mindenkire jut ideje, ahol tud, segít, gyűjt, szervez. Példaértékű magyarságtudata és hazaszeretete. Szép, értelmes prédikációi mindenkihez, mindenki szívéhez eljutnak. Szerénysége mögött csak sejteni lehet a nagy tudású papot, aki a bonyolultnak tűnő bibliai részleteket azonnal világosan megoldja, s úgy tudja átadni, hogy az üzenet eltalál a hívek szívéhez. A mi szeretett László atyánk 2018. március 15-én tölti be 40. életévét, s mi szeretnénk neki nagyon boldog születésnapot kívánni! - mondta Legény Miklós.

Az atyát meghatotta a hívek figyelmessége

A hívek nevében Rádi Róbert nyújtotta az ajándékot, aki elmondta, hogy gyermekkorában ebbe a templomba járt. - Örülök, hogy én adhatom át ezt a meglepetést, mert azt látom, hogy ez a templom gazdagodik: gazdagodik hívekben, jó emberekben, s gazdagodik külsőségeiben is. Mi a magunk eszközeivel igyekszünk segíteni és mindent megtenni, hogy a hívekkel közös tervek megvalósulhassanak. Nagyon boldog születésnapot kívánunk, Isten áldjon meg és adjon nagyon hosszú életet közöttünk itt, a tókerti plébánián - e szavak kíséretében adta át Rádi Róbert az ajándékot a meghatott atyának. Szíjártó László eleinte nem találta a szavakat, annyire megérintette a közösség figyelmessége. Ajándéka egy sétarepülés, melynek nagyon örült. - Nagyon szeretek repülni, ebben hamarosan lesz részem, hisz pénteken indulok a Szentföldre egy zarándoklatra, aztán ha hazatérek, beváltom az ajándékomat is - mondta mosolyogva az atya, aki elárulta azt is, hogy családjától egy tandem ejtőernyős ugrást kapott ajándékba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!