250 diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt a Petőfi-szobornál


2018-03-14 12:14:35  | cikk: Babos Petra  | 


250 diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt a Petőfi-szobornál főképe
Idén ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját. Ennek tiszteletére egy flashmob-bot hívtak életre a pápai diákok körében, ahol a Nemzeti Dalt szavalták el közösen az Esterházy-kastély előtt, a Petőfi-szobornál.
Lampért Gábor szervezőtől megtudtuk, a villámcsődületen 250 tanuló vett részt, főleg az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Munkácsy Mihály Általános Iskolából, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolából, valamint a Petőfi Sándor Gimnáziumból.
-Az esemény célja a közös versmondás örömének megélésén túl az irodalom szépségének bemutatása. A villámcsődülettel az egykori híres nyomdász, Heckanast Gusztáv halálának 140. évfordulójára is kívántunk emlékezni - mondta a szervező.
A diákok rendkívül örültek a kezdeményezésnek, s lelkesen szavalták együtt a verset.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!