Megható megemlékezés jótékony céllal


2018-03-13 22:42:50  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Megható megemlékezés jótékony céllal főképe
Nagyon sokan ellátogattak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott, Néma kiáltás című jótékonysági rendezvényre, hogy megemlékezzenek a 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt, kedvelt és köztiszteletben álló pedagógusról, Tegyi Tiborról, egyúttal támogassák a súlyos értelmi sérült, folyamatos ellátásra szoruló Sándor-Hellebrandt Hunort és családját.
Az eseményen a házigazda szerepét Piller Károly főszervező töltötte be, aki egykor kollégája és jó barátja volt Tegyi Tibornak, az országosan is elismert drámatanárnak. A köszöntők során Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott, két szomorú ok miatt gyűltek most össze nagyon sokan, mégis örömteli végignézni a zsúfolt nézőtéren, ugyanis ez azt mutatja, hogy rengetegen akarnak emlékezni és segíteni. Horváth Attilának, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola egykori igazgatójának gondolatait Vadász Krisztina, a Pápa Városi Televízió munkatársa tolmácsolta. Horváth Attila levelében felidézte hajdani kollégája pályáját, amit példaértékűnek nevezett. Hangsúlyozta, Tegyi Tibor magas színvonalon, a szakmai igényesség maximumán végezte a munkáját, amihez nyúlt, azt mindig a csúcsra vitte. Már a kezdetektől foglalkoztatta a diákszínjátszás, a tanítványai nagyon szerették, és a város kulturális életének is jelentős szereplőjévé vált.
A jótékonysági rendezvényen színpadra léptek a Weöres Sándor Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai, továbbá Katona Izabella, Babos Tibor, Ekanem Bálint, Elekes Péter, valamint Tegyi Kornél, Tegyi Tibor fia. Piller Károly énekhangjával is hozzájárult a rendezvényhez, melyen zenélt a Syringa együttes, közreműködött a gördeszkás papként elhíresült Lendvai Zoltán János rédicsi plébános, illetve képviseltette magát az S.K. Társulat.
A jótékonysági gála bevételével Sándor-Hellebrandt Hunort támogatták.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!