Szociális demokráciát szeretnének


2018-03-12 00:10:31  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Szociális demokráciát szeretnének főképe
Az oktatásügy és szociális témák kerültek terítékre a pápai MSZP-irodában tartott legutóbbi sajtótájékoztatón, melyen részt vett Karácsony Gergely, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, valamint Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke is.

Grőber Attila pápai MSZP-elnök és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt rövid felvezetőjéből kiderült, az ismert baloldali politikusok a helyi szocialisták hagyományos jótékonysági báljára érkeztek Pápára. A sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes a szakterületéről, az oktatásügyről fejtette ki a véleményét. Mint mondta, az ország többi településéhez hasonlóan Pápát is sújtja az oktatási rendszer elhanyagolása. Meglátása alapján ezen a területen a pénztelenség, a korszerűtlen szakképzés, a központosítás, az iskolaigazgatók jogainak korlátozása, illetve az infrastrukturális hiányosságok tartoznak a legnagyobb, legégetőbb problémák közé. A Magyar Szocialista Párt fővárosi elnöke megjegyezte, az sem szolgálta az oktatásügyet, hogy a Fidesz az elmúlt hét évben átlagosan két és félszeresére emelte a tandíjat.

Karácsony Gergely az elvesztegetett lehetőségek időszakának nevezte az előző nyolc esztendőt. Kiemelte, Magyarországnak olyan kormányzatra van szüksége, amely hosszú idő után újra az embereket szolgálja. A baloldali pártszövetség miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, az általa közzétett tízpontos program legfontosabb része az oktatásügyre, az egészségügyre, a szegénység felszámolására, valamint az ellopott közpénzek visszavételére vonatkozik. - Olyan országot szeretnénk építeni, ahol az oktatás, az egészségügy, a szociális ellátórendszer és a nyugdíjrendszer rendbetételével olyan társadalom- és gazdaságpolitikát valósítunk meg, melynek során az emberek egészségébe, oktatásába, bérébe való beruházás a legfontosabb - hangsúlyozta Karácsony Gergely, aki a szociális demokrácia magyarországi kialakításának tíz pontjaként definiálta nemrég bemutatott programját. A miniszterelnök-jelölt Gőgös Zoltánt a pápai választókerület felkészült és hiteles jelöltjének titulálta.

Képek:


Címkék: MSZP | valasztas2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!