Mit akar a férfi és mit akar a nő?


2018-03-11 21:23:34  | cikk: ha  | 


Mit akar a férfi és mit akar a nő? főképe

"Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar - a férfi a nőt - a nő a férfit." Ez a Karinthy-idézet volt a mottója az S.K. Társulat Férfi és Nő az irodalomban című előadásának. A pápai színjátszók több nagyszínpadi előadás és néhány kamaradarab után most úgy döntöttek, hogy felolvasóestet állítanak össze. Témául természetesen a szerelmet, a kapcsolatokat választották, hisz gazdag ennek az irodalma.

Nagy Imre elmondta, hogy mindenki maga válogatott először a magyar és világirodalom verseiből, prózájából, aztán összeült a társulat és megbeszélték, hogy kinek melyik költemény vagy novellarészlet lenne jó. László Katalin elmesélte, hogy most ismét elmondhatta azt az Ady-verset, amit legutóbb gimnazistaként, de például kapott nagyon jó szöveget M. Varga Veronikától is.


A műsorral a Jókai Mór Városi Könyvtárban mutatkozott be a társulat. A verseket és prózát dalok is színesítették, mindennek hátterét egy kávéházi díszlet adta. A program koncepciója az volt, hogy a klasszikus művektől kezdve haladtak a vidámabb, mai gondolatok felé Vogelweidetől Varró Daniig. Az S.K. kitett magáért, hisz a remek válogatás jó ritmusú előadássá állt össze, mely hol vidám, hol elgondolkodtató perceket szerzett a közönségnek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!