Vitatható büntetővel verte a III. kerület a Perutzot


2018-03-10 17:23:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Vitatható büntetővel verte a III. kerület a Perutzot főképe
A tabella nyolcadik helyén álló III. kerületi TVE ellen vágott neki az NB III-as labdarúgó bajnokság tavaszi idényének a Perutz FC. Kiváló futballidőben, szép számú nézőközönség előtt rendezték a párosítást, melyen a hazaiak célja nem is lehetett más, mint a visszavágás, egyúttal a bajnoki pontok itthon tartása. Ősszel ugyanis emlékezetes mérkőzést játszottak a csapatok, a fővárosiak úgy nyertek 3-2-re, hogy Gálfi kiállítását követően a 28. perctől emberhátrányban futballoztak, ám a pápaiaknak 60 perc alatt sem sikerült élni az emberelőnnyel, így pont nélkül maradtak. A vendégek győzelemmel hangoltak a szombat délutáni találkozóra, hiszen 6-0-ra kiütötték a Csornát, az Ajka - Perutz megyei rangadó pedig a pálya állapota miatt elmaradt. A vendégeknél nem volt hiányzó, Tóth András a legerősebb kezdő 11-et küldhette pályára, míg Marton Miklós keretéből Horváth Tamás, Böröczky Bálint, Domján Roland sérülés, Baldauf Konrád eltiltás miatt hiányzott, a Perutz edzője a Sánta - Bohner, Császár, Nagy B., Kozma - Jurik, Somogyi - Németh, Hanzl, Skriba - Szabó Zs. összetételt favorizálta. Pokolian indult a mérkőzés hazai szempontból, hiszen a 9. percben büntetőhöz jutott a III. kerület: a játékvezető szerint Császár buktatta Hamart. A labda mögé Kaszai állt, aki a jobbra vetődő Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezett 0-1. A bekapott gól teljesen megzavarta a pápaiakat, és három perccel később Nagy Tamás lövése után kis híján kettőre nőtt a különbség. A 20. percben jogos tizenegyestől fosztották meg a hazai alakulatot, ugyanis a tizenhatoson belül Móczó kezére pattant a játékszer, Jakab játékvezető sípja azonban néma maradt. Ettől függetlenül csalódást keltő játékot láthattunk a Perutztól, lassan, pontatlanul, körülményesen futballoztak, labdavesztés után nem voltak visszatámadások, így keveset birtokolták a mieink a labdát, és még ennél is ritkábban jutottak el a vendég kapuig. A 33. percben Németh beadását Skriba lőtte öt méterrel a kapu mellé, ez volt a sárga-kékek első lehetősége, majd a szünet előtt megint Skriba emelte kapura a labdát, a kint álló Palásthy azonban visszaért, és fölépaskolta a próbálkozást. Szünet után negyed óra kellett az újabb hazai lehetőséghez, Nagy Bálint löketét a hazai kapus ujjheggyel szögletre tolta, majd Sántának akadt három alkalommal is védeni valója. A fennmaradó időben nem alakult ki veszély, így egy erősen vitatható büntetővel az ellenfél elvitte a három pontot, igaz főleg az első félidőben látottak alapján a Perutz nem szolgált rá a győzelemre.

Perutz FC - III. kerületi TVE 0-1 (0-1) Gsz.: Kaszai

Marton Miklós eltiltása miatt nem állhatott a sajtó rendelkezésére, Orovecz András másodedző a lefújás után azt mondta, nagyon rosszul kezdték a meccset.
- Mentálisan, akarati tényezőben az öltözőben maradtunk és fölénk kerekedett az ellenfél, sorra vezették a támadásokat, több lehetőségük is volt. A játékvezetői ítéletek sem nekünk kedveztek, de nem szabad erre fogni a vereséget, hiszen úgy láttam, hogy a fővárosiak jobban akarták a győzelmet, többet tettek érte. A második félidő elfogadhatóbb volt, amikor volt két-három jó passzunk és felvállaltuk a mélységi futásokat, akkor voltak lehetőségeink, igaz sajnos ezek kimaradtak.

Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Nagy B., Kozma - Jurik ('67 Farkas), Somogyi - Németh, Hanzl ('80 Szedlacsek), Skriba - Szabó Zs.

III. kerületi TVE: Palásthy - Králl, Nagy D. ('46 Domokos), Grúz, Móczó - Herczeg ('65 Szabó), Szilágyi, Gálfi, Kaszai - Nagy T., Hamar ('87 Törőcsik)

A csapat március 16-án az éllovas Kaposvár otthonában lép pályára.

Képek:


Címkék: perutz
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!