Biztatóan indult a dobóidény


2018-03-10 13:55:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Biztatóan indult a dobóidény főképe
A Pápai Atlétikai Club dobó szakosztálya a Szombathelyen rendezett kétnapos téli országos bajnoksággal vágott neki az idei versenyszezonnak. A vasi megmérettetéssel sikerült jól indítani a versenyévadot, hiszen többen is dobogóra állhattak, sőt az egyéni csúcsok sem maradtak el. A fiatalok eredményeit Varga Patrik felkészítő értékelte.
- A felkészülésünk egy rövid pihenő után november óta folyamatos volt - mondta a PAC edzője. - Eleinte állóképesség és erőnövelő edzések voltak, rengeteget kondiztak az atléták, decembertől pedig elkezdtük a dobásokat, januárban pedig már kifejezetten a téli ob-re koncentráltunk. Úgy gondolom, elégedett lehetek az eredményekkel, a serdülők között Molnár Dániel a Dobó SE versenyzője mögött második helyen végzett (63.48), Füredi Dániel harmadik (51.25), Tóth Richárd negyedik helyet (51.16) szerzett. Az ifiknél Sztupák László sajnos három érvénytelen dobással a selejtezőben kiesett, úgy gondolom, Laci kicsit túlizgulta a dobásokat, emiatt maradt csalódás a szereplése. A lányoknál viszont Gelencsér Viktória 46.83 méteres egyéni csúccsal a hatodik helyen végzett, és ki szeretném emelni a délutáni felnőtt mezőnyből Nagy Gergelyt, aki az igen értékes hetedik helyen zárt, 63.24-es eredménye rendkívül bíztató a ránk váró feladatok előtt. A következő két hónapban folytatjuk a felkészülést, áprilisban a veszprémi évadnyitó versenyre ugyanis a teljes csapattal ellátogatunk - vázolta a tavaszi terveket Varga Patrik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!