Hölgytagjait köszöntötte a pápai nyugdíjas egyesület


2018-03-10 10:08:39  | cikk: Babos Petra  | 


Hölgytagjait köszöntötte a pápai nyugdíjas egyesület főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete egyik kiemelt rendezvényére, a nyugdíjas nőnapra idén is több százan gyűltek össze. Ebben az évben új helyszínen, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartották a hagyományos programot.
A rendezvényen megjelent dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár, Áldozó Tamás polgármester, Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmények vezetője, Pintér-Papp Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának vezetője és Tomena György, a Honvéd Bajtársi Klub képviseletében.
A rendezvényt az ógyallai vendégek műsora is színesítette

Csukárdi Tibor, egyesületi tag nőnapi verses köszöntője után Baán Éva, az egyesület elnöke elmondta, évek óta nagy hangsúlyt helyeznek a közösségépítő rendezvények megtartására, olyanokra, amelyek még jobban összekovácsolják az egyesületet. Fontosnak tartják a hölgyek felköszöntéstét, idén is színes, tavaszt idéző primulát kapott minden nő.
Áldozó Tamás a nőnap alkalmából köszöntötte az egyesület hölgy tagjait.
-Mi, férfiak úgy éljük mindennapjainkat, hogy annak szinte minden pillanatában ott van egy nő. Először édesanyánk és nagymamánk, aztán a lánytestvérek, a szerelmek, a feleségek és az élet körforgása kezdődik elölről. Szeretném megköszönni, hogy Önök vannak, s véleményt mondanak a város ügyeiről, hogy az Önök erejéből futja arra, hogy a családokat összetartsák. Remélem, sok-sok köszöntést kaptak március 8-án, tartsák meg frissességüket és vidámságukat - mondta a polgármester.
Dr. Kovács Zoltán is köszöntötte a megjelent hölgyeket. Mint mondta, sokszor esünk abba hibába, hogy sikerekben és eredményekben mérjük az embert. Az igazi erő a nők szívében rejlik, akik reménytelen helyzetben erőt, a szenvedésben megértést, a család szolgálatában példát mutatnak. Nehéz pár sorban összefoglalni, azt, amit a nők jelentenek a számunkra, majd József Attilát idézte:
„Azt a szép, régi asszonyt szeretném látni ismét,
akiben elzárkózott a tünde, lágy kedvesség,
aki a mezők mellett, ha sétálgattunk hárman,
vidáman s komolyan lépett a könnyü sárban,
aki ha rám tekintett, nem tudtam nem remegni,
azt a szép, régi asszonyt szeretném nem szeretni.
Csak látni szeretném őt, nincs vele semmi tervem,
napozva, álmodozva amint ott ül a kertben
s mint ő maga, becsukva egy könyv van a kezében
s körül nagy, tömött lombok zúgnak az őszi szélben”
Végül boldog nőnapot kívánt.
A szórakoztató programról idén Ihos József előadóművész, a jó hangulatról pedig Rugli Béla tangóharmonikás gondoskodott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!