Nyert a közlekedésfejlesztési pályázat is a TOP második körében


2018-03-09 23:21:01  | cikk: HuHa  | 


Nyert a közlekedésfejlesztési pályázat is a TOP második körében főképe
Újabb nyertes pályázatról érkezett meg a támogatói döntés a Városházára tegnap. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott nyolc pályázat közül eddig háromnak érkezett meg az értesítése - valamennyi nyert - most pedig még egy fejlesztési terv sikeréről számolhatott be Áldozó Tamás polgármester.
Ez a 15. nyertes pályázata a városnak a TOP keretében

A ma délutáni sajtótájékoztatón a városvezető felidézte, ennek a pályázatnak az eredményéről már tudott, hiszen a Veszprém Megyei Önkormányzat tagjaként részt vett a döntésben, azonban a támogatói értesítés megérkezése előtt nem tárhatta a nyilvánosság elé az eredményt.
-A választási kampány eseményei sok mindent elhomályosítanak, de az élet nem áll meg, az önkormányzat dolgozik, és főleg akkor tud dolgozni, ha a lehetőségei a munkavégzésre megvannak. Most ismét bővültek a lehetőségeink, ismét több eszközünk lett arra, hogy a várost építsük - fogalmazott.

Az újabb nyertes pályázat a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztését célozza, a pozitív bírálat eredményeképpen 410 millió forintot nyert a város.
-A nyertes pályázat műszaki tartalmát három, jól elkülöníthető beavatkozási területre bonthatjuk: ebből kettő kerékpárút-fejlesztést jelent, egy pedig egy körforgalom megépítését - tájékoztatott.
A kerékpárút-fejlesztések egyike a Csókától az Igalig tartó, a Veszprémi és Külső-Veszprémi úttal párhuzamosan futó meglévő kerékpárút újjáépítését jelenti, a másik pedig a Várkert úttól kezdődően a Vajda Péter lakótelepig, ott a postáig tartó szakasz megépítését tartalmazza.
-A harmadik eleme a projektnek egy körforgalom megépítése a Szabó Dezső-Táncsics-Acsády- Vak Bottyán út kereszteződésében. Ott egy veszélyes kereszteződést tudunk ezzel a beavatkozással megszűntetni.
Áldozó Tamás emlékeztetett, a Szabó Dezső utca újjáépítése szintén TOP-os forrásból történik meg, hiszen a második körben benyújtott iparterületek fejlesztésére vonatkozó pályázat erre lehetőséget ad, így az az út ebbe a körforgalomba fut majd bele.
A pályázati dokumentációban térképen mutatták be az új körforgalom helyét

A polgármester kiemelte, a TOP első körében benyújtott közlekedésfejlesztési pályázat is nyert, abban 500 millió forintot kapott a város, a mostani sikeres pályázattal együtt tehát 910 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére közlekedési, közlekedésbiztonsági beruházásokra. De ezeken túl más TOP-os projektek is tartalmaznak közlekedési infrastruktúra-fejlesztési elemeket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!