Hazai pályán javított a Kilián DSE


2018-03-07 12:12:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai pályán javított a Kilián DSE főképe
A Veszprém megyei első osztályú női kézilabda bajnokság 13. fordulójára úgy készült a Kilián DSE gárdája, melyre 2016 novembere óta nem volt példa. Ekkor szenvedett ugyanis utoljára vereséget a pápai alakulat, mely a legutóbbi fordulóban 32-25 arányban a vártnál simábban elveszítette a Balatonszemes elleni rangadót. Koncz János tanítványai az ellen az Úrkút ellen készültek javítani, akiknek épp a másfél évvel ezelőtti fiaskót „köszönhették”. Az alapszakasz végeredménye szempontjából nem volt tétje a két félidőnek, hiszen a balatonszemesi vereséggel eldőlt, hogy a többi meccs eredményétől függetlenül a Pápa a második helyről várja a rájátszást. Kiválóan kezdtek a hazaiak, hiszen tíz perc után már kilenc találatnál jártak és csak egy gólt kaptak. A biztos vezetés tudatában kissé visszaesett a DSE lendülete, ám a szünetre így is megnyugtató, tízgólos előnnyel mehettek. A második játékrészben sem változott a mutatott játék, óriási előnyben kézilabdázhatott a hazai alakulat, ahol mind a 13 nevezett játékos lehetőséghez jutott, végül 38-25-re nyertek Koncz János tanítványai.
- Azt kértem a lányoktól, hogy se a múltkori meccsel, se az előttünk állóval ne foglalkozzanak - mondta a lefújás után a hazaiak edzője. - Hamar megnyugtató előnyre szert is tettünk, aztán a második félidőbe kicsit belealudtunk, így nem alakulhatott ki közönségszórakoztató játék, de legalább nyertünk. Annak örülök, hogy a lelkesedés töretlen, a lányok az edzéseken és a bajnokikon is szorgalmasak, jó a hangulat az öltözőben. Várjuk a rájátszást, ahol először az átigazolási időszakban megerősödött Alsóörs lesz az ellenfelünk.

Kilián DSE - Úrkút 38-25 (19-9)
Kilián DSE: Pődör Patrícia 13, Györkös Hanna 9, Nagy Zsófia 5, Koncz Lilla 5, Nagy Dalma 2, Esztergomi Stella 2, Radics Nikolett 1, Tóth Nikolett 1.

Az alapszakasz a március 10-ei, 16 órakor kezdődő Tapolca elleni meccsel zárul hazai pályán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!