Beszámolók, rendeletek a testület előtt


2018-03-06 22:10:22  | cikk: HuHa  | 


Beszámolók, rendeletek a testület előtt főképe
Személyi ügyről, rendeletek módosításáról és beszámolók elfogadásáról döntött ma délutáni ülésén Pápa Város Képviselő-testülete. A munkaértekezlet első napirendi pontjában a Gróf Esterházy Károly Múzeum intézményvezetői állására kiírt pályázatról határoztak a városatyák, amire az eddigi igazgató, dr. Nagy-Luttenberger István megbízásának lejárata miatt volt szükség. A kiírásra csupán az eddigi igazgató nyújtott be pályázatot, a testület pedig egyhangú igen szavazással további öt évre őt választotta meg az intézmény élére.
Dr. Nagy-L. Istvánnak további 5 évre bizalmat szavazott a testület

Egyhangú igennel szavaztak a képviselők az önkormányzat vagyonáról szóló rendelet módosításáról, jóváhagyták a Településszerkezeti Terv módosítását, a Pápa Helyi Építési Szabályzatáról szóló rendelet módosítását és a belváros közlekedéséről szóló rendelet módosítását, amire többek között a tervezett városnéző kisvonat közlekedésének biztosítása miatt volt szükség.
Ugyancsak ezen az ülésen módosították a köztemetők használatának rendjéről és a temetkezés rendjéről szóló rendeletet, majd a város turizmusáról szóló beszámolót vitatták meg a testület tagjai. A beszámoló a helyi turizmus eddigi teljesítményét három időszakra bontja, a Várkertfürdő megépítése előttire, a fürdő átadása utánira és a KDOP-s fejlesztések megkezdése utáni időszakra. A 2017-es esztendő eredményeit részletesen ismertető anyagban szerepel, az Esterházy-kastélyban értékesített belépők száma 23 780 db volt, a Kékfestő Múzeumot 10 770-en látogatták meg, a Várkertfürdő vendégforgalma 274 249 volt, a vendégéjszakák száma pedig meghaladta a 66 ezret. Valamennyi adat emelkedést mutat az előző évihez képest. A dokumentum a közeli jövő fejlesztéseire is kitér - köztük a TOP projektek turisztikai hatásaira, a kastélykerítés megépítésére és a Várkertfürdő megkezdett projektfejlesztésére -, de a távolabbi jövő képét is felvázolja. A beszámoló kapcsán több vélemény és kérdés hangzott el, a kastély látogatottságáról, a vendégéjszakák növekedéséről a tervek realitásáról, majd a képviselők 12 igen szavazattal és két tartózkodással elfogadták a beszámolót.
A turisztikai beszámolóval kapcsolatos kérdésekre Boros Katalin, a Pápai Platán ügyvezetője és a polgármester válaszolt 

14 igen szavazattal fogadta el a testület az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatairól szóló beszámolót, a napirend tárgyalása során a képviselők arra az ellentmondásra hívták fel a figyelmet, hogy míg rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre 667 fő jogosult, addig az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést 2017-ben senki nem vette igénybe. Egyhangúan fogadták el a képviselők a Családok Átmeneti Otthonának 2017. évről szóló beszámolóját is, majd 14 igennel döntöttek a Jókai Mór Városi Könyvtár beszámolójáról és szakmai munkatervéről, valamint az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás beszámolójáról. A napirendek között szerepelt az önkormányzat fizetési kötelezettségeinek és saját bevételeinek bemutatásáról szóló határozati javaslat és a Helyi Építési Szabályzat módosításáról szóló javaslat, mindkettőt elfogadták a képviselők.
Minden napirendet elfogadott a testület

Az ülésen döntöttek arról, hogy a város a Rákóczi Szövetséget 250 ezer forinttal támogatja, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége számára 100 ezer forint összegű adományt biztosít, a kárpátaljai partnertelepülés, Visk református templomának felújításához pedig 100 ezer forinttal járul hozzá. Elfogadták az óvodai beíratási időpontokat (2018. május 7., 8., 9. és 10.), majd ingatlanértékesítésről és bérbeadásról döntöttek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!