5 év, 572 film, több mint negyedmillió vendég - jubilál a Petőfi mozi


2018-03-06 20:39:25  | cikk: HuHa  | 


5 év, 572 film, több mint negyedmillió vendég - jubilál a Petőfi mozi főképe
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2013. március 2-án este teltházas előadással nyitotta meg újra kapuit a Petőfi mozi, a hosszú zárva tartás és aztán a felújítás után. Erre emlékezett és emlékeztette vendégeit tegnap este Micsik Zoltán, a filmszínház üzemeltetője, aki az 5 éves jubileum alkalmából kis ünnepséget tartott a létesítményben.
2013. március 2-án teltházzal nyitott a mozi, de azóta is többször volt ilyen népsűrűség a létesítményben

Az üzemeltető felidézte első emlékeit Pápáról, a mozi épületéről, a működtetés sikerességével kapcsolatos városi kételyekről, segítőiről és bíztató szavakról, majd az elmúlt öt év eredményeit ismertette a jelenlévőkkel.
Előadásából kiderült, a mozi felújítását és megnyitását követően is folyamatosak voltak a fejlesztések, hiszen a cél az volt, hogy minél magasabb szolgáltatást biztosítson a nézőknek és minél inkább visszahozza a mozizás élményét a pápaiak számára. Már az első évben kicserélték a hangrendszert és szigetelték az épület födémét, a következő évben bevezették a számítógépes jegykiadást, modernizálták a büfé felszerelését, 2015-ben pedig kamera- és riasztórendszerrel szerelték fel az épületet. Ugyancsak ebben az évben klimatizálták a nézőteret, és ekkor készült el a homlokzati felirat is. Két évvel ezelőtt folytatódtak a klimatizálási munkák az előtérben és a szükség úgy hozta, hogy a tetőt is cserélni kellett. A 2017-es esztendőben további korszerűsítést végeztek el a filmszínházban, melyek a vendégfogadás és kiszolgálás minőségét javították. E fejlesztések közé tartozik az on-line jegyvásárlás bevezetése, a büfé további modernizálása a szagelszívó rendszerrel és az is, hogy egészségesebb popcornt tudnak készíteni a modern berendezéssel. Mint mondta, egyes fejlesztésekhez az önkormányzat is segítséget nyújtott, közösen sikerült megvalósítani a beruházásokat.
Az eredményeket és a terveket Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője ismertette

-2018-ban szeretnénk kicserélni a nézőtéri ajtókat, cserélni kell a függönymozgató szerkezetet, a mozi programjában pedig azt tervezzük, hogy több igényes, európai filmet vetítünk - ismertette Micsik Zoltán, hozzátéve, a következő öt évre is nagy beruházási tervei vannak, ezek között a nézőtér teljes átalakítása, a dolby atmos hangtechnika alkalmazása és esetleg egy második vetítőterem kialakítása is szerepel.
A tervek megvalósításához reményt adhat az elmúlt évek látogatottsága és a mozi népszerűsége, hiszen 2014 óta 23 százalékkal nőtt a mozilátogatók száma - derült ki az üzemeltető prezentációjából. Számszerűsítve ez a következő képet mutatja: 2014-ben 47 095 nézőt fogadtak, 2015-ben 49 868 látogatója volt a mozinak, a következő évben már 53 049 vendégük volt, a múlt esztendő látogatottsága pedig csaknem elérte az 58 ezret.
De nem csak a látogatószámok figyelemre méltóak, hanem a mozi teljesítménye is. Az elmúlt öt évben 572 filmet vetítettek, ezek közül 271 országos premier volt és 16 premier előtti vetítést is sikerült megvalósítaniuk. A magyar filmek száma ugyan viszonylag csekély, mindössze 21 (ezen szeretne is változtatni Micsik Zoltán), a 3D-s filmek száma azonban szintén elismerést érdemel: 202 ilyen filmet láthattak a mozizók.
A mozi vezetője néhány érdekes adatot is megosztott a jelenlévőkkel, például azt, hogy a Star Wars Ébredő erő című epizódját nézték meg a legtöbben a pápai moziban, 4775 nézőjük volt erre a filmre. A teltházas premiert követően a legmagasabb nézőszámú előadáson 237-en vettek részt, ez a film egyébként az Elrabolva 3 volt. És még egy érdekes adat: a legnagyobb látogatói szám egy napon (öt vetítéssel) 840 fő volt. Mint megtudtuk, a mozi a szórakoztatáson kívül a nemes célok támogatását is fontosnak tartja, hat jótékonysági rendezvényt tartottak, melyen több mint 300 ezer forint gyűlt össze adományként, de olyan is volt, hogy mozibelépőket ajánlottak fel a támogatandóknak.
A hatalmas vászon a prezentációt is látványossá tette

Az ötéves születésnapot egyébként filmfesztivállal ünnepli a Petőfi Filmszínház, méghozzá az Oscar díjátadás jegyében. Március 8-14 között Oscar Fesztivál '18 címmel 10 film közül választhatnak - köztük 6 díjnyertes alkotás és az Oscarra jelölt magyar Testről és lélekről című film - a látogatók, az előadásokra kedvezményes áron kínálják a jegyeket.
(A Petőfi mozi műsorát hírportálunkon olvashatják.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!