Átadták a Huszár lakótelepi orvosi rendelőt


2018-03-05 22:37:30  | cikk: HuHa  | 


Átadták a Huszár lakótelepi orvosi rendelőt főképe
Elkészült és átadták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes projektjeinek első beruházását, a Huszár lakótelepi orvosi rendelőt. Mint ismeretes, a fejlesztésre 60 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, ebből a forrásból csaknem teljes egészében megújulhatott a háziorvosi, házi gyermekorvosi körzetnek és védőnői szolgálatnak helyet adó épület. Az épületavatót ma délután tartották az egészségügyi alközpontban dolgozók, a városrészen élők és a város képviselőtestületének tagjai jelenlétében.
A gyermekorvosi rendelés és a védőnői szolgálat ma már megkezdődött a felújított épületben

A megjelenteket Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte. Emlékeztetett, szeptemberben adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az építési, felújítási munkák decemberre elkészültek, azóta lezajlott a műszaki átadás-átvétel, helyükre kerültek a berendezések, a kivitelezésből pedig már csak a parkolók kialakítása van hátra, amit a jó idő beálltával fognak elkészíteni. A képviselő hozzátette, a város a projekten túl saját forrásból rendbe hozza a rendelő környezetét is.
-Szeretnék köszönetet mondani elsősorban a betegeknek, városrészen élőknek, aki ebben a néhány hónapban elviselték, hogy nem a megszokott helyen kereshetik fel orvosukat, köszönet az orvosoknak, védőnőknek, akik türelemmel viselték a kivitelezés idejét és segítségére voltak a kivitelezőnek. Köszönet illeti a pályázat elbírálóit is, akik támogatásukkal hozzájárultak a sikerhez és a kivitelezőt is, aki gyors és precíz munkát végzett a beruházás során.
Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője mondott köszönetet minden érintettnek

A projekt részleteit Áldozó Tamás polgármester ismertette a megjelentekkel. Felidézte, tavaly májusban kapta meg a város az első értesítéseket a TOP-os pályázatok eredményéről. 2016 óta összesen 22 pályázatot adott be az önkormányzat, ebből 15-öt megnyert, 3-mat elutasított a döntőbizottság, 4-et pedig még nem bíráltak el.
-A 15 pozitívan elbírált pályázatnak köszönhetően 8 és fél milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a városba, és ennek köszönhetően sok közterület, intézmény, közlekedési infrastruktúra, zöldterület fog megváltozni. Mostanra eljutottunk odáig, hogy a sok fejlesztésből az elsőt be tudtuk fejezni, meg tudjuk mutatni és használatba tudjuk adni. Ez az első befejezett beruházás egészségügyi fejlesztés. Ez üzenet értékű és nagyon fontos, azt mutatja, hogy az önkormányzat kötelező feladatai közül az egészségügy és a szociális ellátás kitüntetett figyelmet kap.
10 év alatt 221 millió forintot költött a város az egésségügyi alapellátás infrastruktúrájára - mondta el Áldozó Tamás polgármester

A polgármester kiemelte, ez nem csak most van így, hanem az elmúlt években is így volt. Az elmúlt 10 évben 8 orvosi rendelő esetében összesen 221 millió forintot költött a város arra, hogy megújítsa az egészségügyi alapellátás infrastruktúráját. Ezek többsége rendelő felújításokat, korszerűsítéseket jelentett, de egy új orvosi rendelő is épült Borsosgyőrön teljes egészében önkormányzati forrásból. Az önkormányzat a kórház fejlesztését is támogatta 150 millió forinttal, ezzel együtt a gróf Esterházy Kórház 2012 óta összesen 3,5 milliárd forintot költhetett fejlesztésekre. A polgármester arról is szólt, látják, merre kell tovább lépni, a Béke téri orvosi rendelőt szeretnék kiváltani, erre is pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

A Huszár lakótelepi orvosi rendelővel kapcsolatban elmondta, 2017. május 16-án érkezett meg az értesítés a pályázat sikeréről, ez 293 nappal ezelőtt volt, a támogatási szerződés 276 nappal ezelőtt lépett hatályba, a munkaterületet pedig 170 napja adták át a kivitelezőnek.
-Bárkivel álljuk az összehasonlítást a hasonló méretű projektek sorában, ha a beruházás elvégzésének idejét tekintjük. Ennek a projektnek a támogatási szerződés szerint 2018. augusztus 31-ig kell befejeződnie, tehát hat hónappal korábban tudtuk teljesíteni a számunkra előírt kötelezettségeket - hangsúlyozta, köszönetet mondva a projekt lebonyolításában dolgozóknak, a lakótelep orvosi rendelőjében tevékenykedő egészségügyi dolgozóknak. A beruházás részleteit ismertetve szólt a homlokzat- és födémszigetelésről, a nyílászárók cseréjéről, a belső terek átalakításáról, az épületbővítésről, a hiányzó helyiségek pótlásáról, a gépészeti-, villamossági- és fűtéskorszerűsítésről, a burkolatok cseréjéről és az épület belső festéséről.
Dr. Vaitsuk Mária gyermekorvos itt dolgozó munkatársai nevében is megköszönte a felújítást

Áldozó Tamás jelképesen átadta a rendelők kulcsait az itt dolgozó orvosoknak és védőnőknek, akik nevében dr. Vaitsuk Mária házi gyermekorvos szólt az egybegyűltekhez. A doktornő köszönetet mondott a felújításért mindazoknak, akik a terv megvalósításáért dolgoztak, és megköszönte a betegnek, szüleiknek a türelmet és a pozitív hozzáállást. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a pápai történelmi egyházak képviselői megáldották az épületet, a benne dolgozókat és az ide gyógyulni érkezőket, majd a megjelentek megtekintették a felújított rendelő-együttest.

A Huszár lakótelepi egészségügyi alközpontban egyébként ma már megkezdődött a gyermekorvosi ellátás és a védőnői szolgálat, dr. Molnár Valéria és dr. Molnár Dániel pedig a közeljövőben veszi újra birtokba a felnőtt háziorvosi rendelőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!