Biztos vendégsiker


2018-03-04 17:23:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Biztos vendégsiker főképe
Az éllovas Veszprémi KKFT U22-es együttese ellen folytatta az NB II-es kézilabda bajnokságot a Bakonyerdő Pápa csapata. Az októberi odavágón mindössze kétgólos veszprémi siker született, így korántsem feltartott kézzel léptek pályára a hazaiak, akik legutóbb az ETO-SZESE Győr ellen egy nyerhető meccset veszítettek el 25-23 arányban. Hamar kétgólos előnyt szerzett az egykori világválogatott, Éles József vezette vendégcsapat, a mieink Soós remek védéseivel tudták a lépést tartani, tíz perc játék után kért először időt Kapcsándi Zsolt, ekkor 3-6 állt az eredményjelzőn. Negyed óra játék után Bors Martin hetesével zárkózott mínusz négyről kettőre a Pápa (6-8), ám a 20. perc végén a gyors indításokat kihasználva már 6-12 volt az állás. Öt perces hazai gólcsend és egy 0-5-ös roham után Bors találata jelentett némi vigaszt a hazaiaknak, a félidőre Soós bravúrjai kellettek, hogy látótávolságon belül maradjon a Bakonyerdő (11-16). Annak ellenére, hogy emberelőnyben kezdte a második felvonást a Pápa, négy vendég találat esett zsinórban, amire Borsék sokáig nem tudtak válaszolni, hiszen a szünetben játéklehetőséghez jutó Merkli kapus eszén hat percig nem tudtak túljárni a mieink, ekkor már tíz gól volt a differencia. Bár a félidő derekán öt gólig sikerült felzárkózni, ennél jobban nem sikerült csökkenteni a különbséget, a játék összképe alapján a veszprémi fiatalok megérdemelten nyertek, igaz a 35-24-es végeredmény kissé túlzó.

Bakonyerdő Pápa - Veszprémi KKFT U22 24-35 (11-16)

Kapcsándi Zsolt: Igaz, hogy 11 lett a végén közte, de voltak jó momentumaink, sajnos az árnyékunkon most sem tudtunk átlépni. Az elején nem tudtuk kihasználni, hogy Soós jól védett, így végig futottunk az eredmény után. Fejben is elfáradtunk, de ahogy ősszel, most is lehetett volna szoros, hiszen az első félidőben kapott 16 gól az belefér. A második játékrészt pocsékul kezdtük, ami rá is nyomta a bélyegét az egész félidőre, onnan pedig már nem volt visszaút.

Bakonyerdő Pápa: Soós, Körli, Bors Martin 8 Bors Patrik 4, Szakács Dániel 6, Róth Gábor 4, Korn Bence, Sipőcz Milán 1, Tolner Balázs 1, Vígh Dániel, Nagy Péter, Kondor János, Füzi Attila.

A bajnokság a harmadik helyezett Balatonfüred U22-es együttese ellen folytatódik idegenben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!