A születés napja Pápán


2010-05-11 11:32:48  | cikk: mo  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ az ÁNTSZ Pápai Kistérségi Intézetével, a pápai Védőnői Szolgálatokkal és a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelővel közösen szervezte meg A születés napja Pápán elnevezésű rendezvényét ma délelőtt. A Gyermekvárás testben és lélekben alcímmel megtartott programra elsősorban a kismamákat és a gyermeket tervező családokat várták. Ahogy a címben is látszik, a terhesség nemcsak egyfajta testi folyamat, hanem komoly pszichés változásokkal jár. Erre hívja fel a figyelmet a rendezvény: a test fizikai változásai mellett átalakul a kismama személyisége, megváltoznak az érzései, tele van feszültséggel és félelmekkel – tudtuk meg Nemesné Horváth Csilla vezető védőnőtől. A rendezvény célja, hogy a várandós, szülés előtt álló kismamák, családok minél szélesebb körű tájékoztatást kaphassanak az előttük álló nagy eseményről, és a testükben lezajló folyamatokról.
Az alkalmon dr. Duga Erika kistérségi tisztifőorvos köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Halász László szülés-nőgyógyász, a kórház osztályvezető főorvosa tartott előadást a gyermekvállalás felelősségéről, melyben a várandós gondozás jelentőségére is felhívta a figyelmet.
A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a lelki egészséggel kapcsolatos kérdésekre. A programok folytatásában szó esett az intim torna valamint a meditáció kismamákra és a magzatra gyakorolt jótékony hatásairól.
A vezető védőnőtől megtudtuk, a Védőnői Szolgálatok idén több anyukát vettek nyilvántartásba, mint az előző években, számuk azonban még mindig kevés. A szervezők remélik, hogy rendezvényük hozzájárul a tervezett gyermekvállalás népszerűsítéséhez és a születések számának emelkedéséhez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!