Éves közgyűlés a nyugdíjas egyesületnél


2018-02-28 13:10:57  | cikk: Babos Petra  | 


Éves közgyűlés a nyugdíjas egyesületnél főképe
Megtartotta éves beszámoló közgyűlését a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete ma délután a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A gyűlés elején egy perces néma felállással tisztelegtek a 2017. évben elhunyt tagtársaik előtt.
Baán Éva, az egyesület elnöke a 2017. évi szakmai beszámoló kapcsán elmondta, az egyesület az alapszabályban lefektetett célok és feladatok figyelembevételével látja el sokrétű feladatát. 2009-ben 320 fő volt az egyesület létszáma, 2017 év végére pedig 723-ra emelkedett ez a szám.
-Minden évben kötelező a beszámoló közgyűlés megtartása. Az idei évben is programokban gazdag évadot tudhatunk magunk mögött. Változatos volt, az előző évekhez hasonlóan. Tavaly ünnepeltünk az egyesület 25 éves fennállását, melyen határon túli nyugdíjasok is részt vettek, nagy örömünkre - emelte ki az egyesület elnöke.
2018-as évben is színes programok várnak a tagságra, lesz nőnap és majális is, ahol terveik között szerepel, hogy májusfát is állítanak. Ezekre a rendezvényekre is meghívják külföldi barátaikat. Természetesen a városi programokon is aktívan részt vesznek. Idén is megszervezik az idősek napját és a nyugdíjas karácsonyt is. Lesznek még előadások és tájékoztatások is, a könyvbemutatók és kirándulások mellett.
A közgyűlésen részt vett Áldozó Tamás polgármester is, aki köszöntötte az egyesület tagjait. Mint mondta, Pápán pár év múlva minden tizennégy év alatti fiatalra százhúsz 65 év feletti jut.
-Örülünk annak, hogy Pápán az idősek, nyugdíjasok egészségben élik a szépkorú éveiket. Az önkormányzat dolga, hogy a 65 év felettieket saját intézményrendszerében támogassa. Ilyen az egészségmegőrzését szolgáló intézmények, például a házi orvosi rendelő szolgálat. Örömmel mondhatom el, hogy március 5-én adjuk át a megújított Huszár lakótelepi rendelőt a háziorvosoknak és védőnőknek. Feladatunk, hogy a helyi szociális rendszert erősítsük, főleg azokat a szolgáltatásokat, amelyek a hétköznapi életet könnyítik meg - mondta a polgármester, majd hozzátette, ha úgy érzik, hogy van olyan szolgáltatás, amit erősíteni kéne, ha méltatlanság éri őket, azok között a feladatok között, ami az önkormányzatot érinti, azt fogalmazzák meg, és mondják el a közgyűlésen. Végül további jó egészséget kívánt mindenkinek.
A közgyűlésen köszöntötték a 90 életévüket betöltött tagokat. Frantz Lászlót, Kutsán Tivadarnét, Szokodi Árpádnét, Kuti Ferencet és Vörös Károlynét örökös tagnak nyilvánították.
A gyűlésen a megjelentek egyhangúlag elfogadták a 2017.évi pénzügyi beszámolót és az Ellenőrző Bizottság jelentését is, valamint a 2018. évi munkatervet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!