Garanciaprogramot vezetne be a nyugdíjasok számára az MSZP


2018-02-27 23:16:01  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Garanciaprogramot vezetne be a nyugdíjasok számára az MSZP főképe
A Magyar Szocialista Párt időspolitikája állt a középpontban a pápai MSZP-irodában tartott keddi sajtótájékoztatón, melyen Korózs Lajos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke, Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt, valamint Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke beszélt szociális témákról, illetve a közelgő parlamenti választásokról.

Grőber Attila kiemelte, Gőgös Zoltán öt politikai párt, egészen pontosan az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd és Liberálisok támogatásával indul az áprilisi választásokon. Hozzáfűzte, a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás megmutatta, hogy az ellenzék összefogásával legyőzhető a Fidesz. Gőgös Zoltán bejelentette, minden korábbinál gyorsabban sikerült összegyűjteniük az indulásához szükséges támogató aláírásokat. Hangsúlyozta, a kampány során egy valós kormányzati alternatívát szeretnének felmutatni, ennek érdekében tematikusan ismertetik majd az elképzeléseiket a nyilvánossággal.

A mostani alkalommal a szocialisták időspolitikája került terítékre. Ezzel kapcsolatban Korózs Lajos az Európai Unió égisze alá tartozó Eurostat adataira hivatkozva kifejtette: jelenleg 900 ezer olyan ember él Magyarországon, aki a saját bevallása szerint nem tudja megfelelően fűteni a lakását, 500 ezren nyilatkoztak úgy, hogy egyáltalán nem tudnak megélni a nyugdíjukból, és a 2,6 millió magyar nyugdíjas közül több mint egymilliónak nem éri el a százezer forintot a járandósága. Éppen ezért az MSZP egy úgynevezett garanciaprogramot vezetne be a nyugdíjasok számára, ebben többek között visszahoznák a 13. havi nyugdíjat, amit 120 ezer forintban állapítanának meg mindenkinek. Továbbá megdupláznák a legkisebb öregségi nyugdíj összegét, amely a kilencedik éve változatlan és azóta mindössze 28 ezer 500 forintot jelent - ismertette a szocialista országgyűlési képviselő. Mint mondta, visszaállítanák például a korkedvezményes nyugdíjat is, mégpedig az egészségre ártalmas munkakörben dolgozók számára.

Kérdésünkre, miszerint Pápán, illetve Veszprém megyében sokakat érint-e az, hogy nem tudják megfelelően fűteni a lakásukat, Gőgös Zoltán úgy válaszolt, ez a probléma szerencsére nem jellemző a térségünkre, miképpen az utcán éjszakázó hajléktalanok jelensége sem. Grőber Attila hozzátette, a gond a jelentősen növekvő fűtőanyagárakkal van, és elmondása szerint ismer olyan középosztálybelieket is, akiknek komoly gondot okoz a gázszámlájuk kifizetése.

Képek:


Címkék: MSZP | nyugdíj | valasztas2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!