Madárbarát a Csókai Óvoda


2010-05-10 22:18:14  | cikk: Babos Petra  | 


Május 10-e a Madarak és Fák Napja. A Magyar Madártani Egyesület Madárbarát Kert Programja keretén belül osztotta ki a Madárbarát Óvoda címet. A Csókai Óvoda ma ünnepelt, hiszen elnyerték az elismerő címet.
Kiricsi Eszter az Erdő, erdő, erdő című népdalt adta elő, majd a Fészekfigyelő című verset szavalta el néhány óvodás.
A megjelenteket az óvoda vezetője, Győriné Füstös Katalin köszöntötte.
- A pályázatban az óvoda növényzetét, a madarak etetésének módját, az intézmény fekvését kellett részletesen leírni, megjelölni a madáretetési tevékenység során megjelent madárfajokat. Ez a program nagy hangsúlyt fektet a táplálékot, fészkelő-és búvóhelyet jelentő természetes élőhelyek kialakítására, védelmére és bővítésére. Ebben a szépen felújított óvodában a kiemelt célunk, hogy az idejáró gyerekek minél több időt töltsenek a természetben, tanulják meg védeni, óvni azt. A gyerekek nagyon lelkesek voltak a program során. Azt szeretnénk, hogy nekik ne a nagy betűs plakát legyen a természetvédelem, hanem a mindennapokban tudatosan gyakorolják, használják azt. Erre a nyertes pályázatra is sok eszközt biztosítunk számukra. Sok apró eszközt, ami segít abban, hogy a természetben érdekes dolgokat tudjunk könnyen megfigyelni, nagyítókat, bogár nézőket, bogárhang felerősítő eszközöket, de lett szelektív szemétgyűjtő szigetünk, napkollektorunk és komposztálónk is. Feladataink között kiemelt szerepe van az újrahasznosításnak, melyhez szelektíven gyűjtünk sok mindent, többek között a papaírt is- mondta el az óvoda vezetője.
Az idei tanévben papírgyűjtést is hirdetett az óvoda, melynek címe: Gyűjts 66kg papírt és megmentesz egy fát a kivágástól! Ennek eredményei a következők lettek:
A legtöbb fát, összesen 9-et a Süni csoport mentette meg.
A második helyezett a Mackó csoport, ők 8 fát, a harmadik helyezett a Katica csoport, ők 5 fát, míg a Csiga csoport 2 fát tudott megmenteni az idén.
Rádi Róbert művelődési osztályvezető is szólt néhány szót az egybegyűltekhez.
-. A Csókai Óvodában megvalósuló tudatos környezetnevelés követendő példa. Az óvodai ünnepségek sora a Csókai Óvodában kiegészült a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos világnapokról való megemlékezéssel. Nagyon fontos a kicsiket már az óvodában nevelni a környezet szeretetére – tette hozzá Rádi Róbert, majd gratulált a Madárbarát Óvoda díjhoz és további sikereket kívánt.

Az avatóünnepséget követően egy közös játékra invitálták a szülőket és a gyerekeket az udvarra. A tornaszobában egy kiállítás is látható, amit az óvónők és a gyerekek készítettek a természet témakörében.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!