Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben


2018-02-27 20:17:44  | cikk: Babos Petra  | 


Angol szépkiejtési verseny a Petőfiben főképe
2011-ben hiánypótló szándékkal hirdette meg a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium az angol szépkiejtési versenyt a város középiskolásai számára. A megmérettetésen az idén rekordszámú, 26 versenyző indult.
-A hagyományoknak megfelelően az idén is a 9-10. és a 11-12. évfolyamosoknak hirdettünk külön kategóriát, és az angol nyelvet normál óraszámban tanulókat, valamint a kéttannyelvű tagozatos diákokat is külön-külön értékeltük, így tulajdonképpen négy első helyezettet díjaztunk. Az előző évekhez hasonlóan a verseny két részből állt, az első részben 3 perces felkészülés után minden résztvevőnek fel kellett olvasnia egy eredeti, célnyelven írt ismeretlen prózai szöveget, majd a verseny második részében felolvasták a diákok a szabadon választott prózai művet, mely lehetett szépirodalmi vagy irodalmi igényű, köznyelvi szöveg. Az idei szövegválasztásban elsődleges szempont az volt, hogy az iskolához, oktatáshoz köthető legyen. Mivel a zsűri tagjai között két amerikai lektort is köszönthettünk, ehhez adott apropót a Harry Potter-sorozat első kötetének, a Harry Potter és a bölcsek kövének évfordulós megjelenése. Majdnem 20 éve, 1998-ban jelent meg először az Egyesült Államokban, egy évvel az Egyesült Királyságbeli megjelenés után - mondta Bognár Anita, az idegennyelvi munkaközösség vezetője.
A verseny kezdete előtt a résztvevőket Mészáros Adrián dalai köszöntötték.
A zsűritagjai között szerepelt Csikósné Marton Lívia angoltanár, tankönyvszerző, Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának vezetője és Zachary Scott Edmondson, az iskola anyanyelvi lektora, valamint Kenneth Quiter, a Petőfi Sándor Gimnázium lektora.
Az értékelés során a zsűri a helyes hangképzést, hangsúlyozást, pontosságot, hanglejtést és a mondattagolást pontozta.
Az idei évben ismét értékes díjakat kaptak a legjobban szereplők.

Képek:

I. kategória
1. Szalay Violetta (Petőfi)
2. Pop Nadin Délia (Türr)
3.Lőrincz Zsófia (Türr)

ll.kategória:
1.Szalai Fanni (Ref.Gimn.)
2. Patkó Judit (Türr)
3. Szabó Viktória (Ref.Gimn.)

IV kategória - csak petőfis kéttannyelvűs 11-12.évf. versenye
1. Varga Rebeka
2. Szőke Zita
3. Radics Regina

IV.kat.
1. Laki Dominika (Türr)
2. Szautner Bálint (Türr)
3. Rajnai Adél (Pápai SZC Közgáz) és Bakos Alexandra (Ref.Gimn.)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!