Idén is megszervezi a szépkiejtési versenyt a PNNÖ


2018-02-26 17:20:43  | cikk: Babos Petra  | 


Idén is megszervezi a szépkiejtési versenyt a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, melyre azért volt szükség, mert 16 helyett 32 órára áll rendelkezésükre a nemzetiségi tárgyaló.
Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, idén is megrendezik március 28-án a Munkácsy-iskolában a német szépkiejtési versenyt, melyre minden általános és középiskolát meghívnak. A szervezési munkák gőzerővel folynak. Reményeik szerint sok nevezés érkezik a hagyományos megmérettetésre.
Ezt követően tárgyaltak a 2018.évi országgyűlési választásra való felkészülésükről. Mint mondta az elnök, a négy évvel ezelőtti választásokon a németek szószólója lett Ritter Imre. Most úgy gondolták, hogy ne szószólója, hanem parlamenti képviselője legyen a magyarországi németeknek, ezért fontos feladatuk, hogy megtalálják azokat az embereket a településeken, akik a nemzetiség életével szimpatizálnak, s a nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. Kérik, hogy regisztráljanak a választásokra, s szavazzanak a nemzetiségi képviselő-jelöltre.
-Mi igyekszünk megkeresni a pápai német nemzetiségűeket, illetve azokat, akik német nemzetiségűnek vallják magukat. Regisztrálni március 23-ig lehet. Mi szívesen segítünk mindenkinek a kitöltésben. Reméljük, a választás sikeres lesz, s lesz parlamenti képviselőnk is, aki tudná képviselni az érdekeinket - mondta az elnök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!