„Ne higgyünk a kommunista utódszervezetek hamis próféciáinak”- A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett a város


2018-02-25 22:50:45  | cikk: Babos Petra  | 


„Ne higgyünk a kommunista utódszervezetek hamis próféciáinak”- A kommunista diktatúrák áldozataira emlékezett a város főképe
A Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartottak megemlékezést ma este a Pálos téren, a Sulyok Dezső szobornál. Az ünnepélyen Csukárdi Tibor szavalatában, Faludy György: Magánzárka című versét hallatták az emlékezők.
Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő emlékbeszédében elmondta, 18 évvel ezelőtt fogadta el az akkori, jobboldali többségű országgyűlés azt a határozatot, mely kimondta, hogy február 25-e a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja. 1947-ben a szovjet megszálló hatóságok ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. A szovjetellenes kémkedéssel és ellenkormány alakításával megvádolt Kovács Bélát a Szovjetunióba vitték, és bírósági tárgyalás nélkül 25 év kényszermunkára ítélték. Sorsa jelképé vált, a demokratikus jogok lábbal tiprásának. Az ő története képviseli azokat az embereket, akiket ma a kommunizmus áldozataiként tartunk számon. Azokét, akiket pusztán osztályalapon megbélyegeztek és kirekesztettek, akiket kényszermunkatáborokba hurcoltak, akik az Andrássy út 60. pincéinek foglyai voltak és kínozva vallatták őket, akiket koholt vádak alapján elítéltek és kivégeztek. Jóval magasabbra tehető azok száma, akiket a diktatúra egzisztenciálisan és lelkileg is tönkretett. Ilyen családi tragédia dr. Katona István a pápai forradalmi tanács elnöke története, amelyet a fia emlékei alapján ismerhetnek, akinek - mint valamennyi áldozatnak - a története, egy család tragédiája is.
-A forradalmi terrort bevezető szovjet kormány felszámolta a pártokat, megtorolta a politikai elhajtásokat. Több állam bekebelezésével létrehozták a Szovjetuniót, amely általa, majd később Sztálin által minden időket egyik legvéresebb diktatúrájává vált. Világviszonylatban a kommunista diktatúrák áldozatainak számát százmillióra teszik, Kelet-Közép-Európában az áldozatok száma meghaladhatja az egymilliót, az ukrán éhínség miatti elhalálozások számát pedig négy-tízmillió közé teszik - mondta dr. Kovács Zoltán, majd Sulyok Dezső pápai politikus életútját is felidézte.
-Egyik legigazabb gondolata napjainkban is helyálló: „A demokratikus meggyőződés a nemzeti gondolat nélkül puszta liberalizmussá válik, ami Magyarország létét és érdekeit veszélyezteti. A puszta liberalizmus kiszolgáltatja Magyarországot a számarányában és gazdasági erőforrás tekintetében gyenge magyarságot, a külső birodalmi, állami, vagy nemzetközi törekvéseknek.” -A brüsszeli elitben még ott vannak az 1968-as párizsi diáklázadás emblematikus figurái, akik ma már farmer helyett öltönyben ülnek a döntéshozó helyeken és legnagyobb ellenségei a nemzetállamok gazdasági, politikai és etnikai önállóságának. Ők azok, akik baloldali liberálisként nacionalizmust és fasizmust kiáltanak, ha valami nem az ő érdekük szerint történik, ők a globalizmus és a bevándorlás támogatói - emelte ki a képviselő.
-A baloldal politikusai ma is rágalmaznak, börtönnel fenyegetőznek politikai ellenfeleikkel szemben. Egyelőre csak vérgőzös hőzöngésekben, és a közösségi oldalakon megosztott fotókon, de ezeket is komolyan kell venni. Megoldásuk nincs a kor kihívásaira, tehetetlen és tehetségtelen politizálásukkal akadályozzák az ország fejlődését. A kommunizmus bukását követően, ma a nyílt társadalom eszméjét próbálják ránk erőltetni, a nemzetállamok önállóságának, kultúrájának és etnikai összetételének felszámolásával. Idegen kultúrájú és vallású embermilliók bevándorlásának elősegítésével. Tudjuk, a társadalmat erőszakkal átalakító törekvésének mindig rengeteg áldozata van. Ha nem ismerjük a történelmet, és nem tanultunk a korábbi példákból kiszolgáltatottá és védtelenné válunk. A kommunizmus áldozatai erre tanítanak - tette hozzá a szónok, majd gondolatait így zárta: Ne higgyünk a kommunista utódszervezetek hamis próféciáinak, nehogy ez a korszak még egyszer bekövetkezhessen.
A résztvevők a beszédet követően elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit Sulyok Dezső szobránál, majd a Márton István utcában Katona István emléktáblájánál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!