A legjobb helyesírók versenyeztek


2018-02-24 13:01:48  | cikk: Babos Petra  | 


A legjobb helyesírók versenyeztek főképe
Gerencsér Attila, az egykori híres pápai magyartanár tiszteletére 1996 óta rendszeresen megszervezi az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola a helyesírási versenyt az ötödik és hatodik osztályosok számára. Idén is így történt, a versenyre hét pápai és környékbeli általános iskola 13 tanulója nevezett be.
A neves megmérettetés minden évben tollbamondással kezdődik, majd a tanagyaghoz kapcsolódóan helyesírási feladatlap várt a versenyzőkre.
Kovács Tiborné, az Erkel-iskola tanára, szervező érdeklődésünkre elmondta, a városi-területi versenynek több évtizedes hagyománya van Pápán. A verseny célja, hogy a tehetséges diákok összemérhessék nyelvtani tudásukat, helyesírásukat. A megmérettetést minden iskolában egy házi forduló előzte meg, s ide már csak évfolyamonként a legjobbak jöhettek.
-A feladatsor, amely gyermekközpontú volt, az Erkel-iskola magyartanára, Németh Zoltánné állította össze, s ő is volt a zsűri elnöke. A diákok külalakját is pontozták a tanárok. A feladatsort az új helyesírás szabályaira összpontosítottuk - tette hozzá a szervező.
A Gerencsér Attila városi-területi verseny 7. és 8. évfolyamosainak megmérettetése a Tarczy Lajos Általános Iskolában lesz majd.

Képek:


5.évfolyam:

1. Hauber Frida - Munkácsy M. Ált. Isk. Pápa
2. Baky Bíborka - Pápai Erkel F. Ének-Zenei Ált. Isk. Pápa
3.Cseh Dávid - Tarczy L. Ált. Isk. Pápa

6. évfolyam:

1. Bognár Levente - Pápai Erkel F. Ének-Zenei Ált. Isk. Pápa
2. Tálos Ella - Weöres Sándor Ált. Isk. Pápa
3. Hujter Boglárka - Szent István Római Katolikus Ált. Isk. Pápa

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!