Külön utakon folytatják judósaink


2018-02-23 15:23:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív - veol.hu  | 


Külön utakon folytatják judósaink főképe
A 2018-as esztendő komoly változásokat hozott a Bakony Judo Klub életében. A márciusban 25 éves születésnapját ünneplő egyesület február 16-ai, tisztújító közgyűlésén ugyanis Végh József elnök lemondott, helyére a klub sportolóját, Szolga Gábort választották meg. Nem ez volt az egyetlen említésre méltó esemény, hiszen az edzők egy része a tanácskozáson úgy döntött, kiválik a klubból és a 2014-ben alakult Judo a Pápai Sportért Alapítvány keretein belül folytatja a munkát és az oktatást, hiszen több fiatal már át is igazolt az alapítványhoz. Hírportálunk annak próbált utánajárni, mi vezetett a szakításhoz.
- Végh József elnök mellett a két elnökhelyettes, Balikó András és Pillér Gábor is lemondott, így hamarosan rendkívüli közgyűlést tartunk, ahol a vezetői tisztségekbe az arra legérdemesebbeket kívánjuk megválasztani - mondta a 25 éves jubileumára készülő Bakony Judo Klub új elnöke. - Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek a változások a klub működésében nem okoznak fennakadást, edzéseink hétfőn, szerdán és pénteken ugyanúgy folynak és továbbra is várjuk a judózni vágyókat, jelenleg közel 40 sportoló tartozik hozzánk. Elnökként célom nem is lehet más, mint azt az irányvonalat követni, amit az alapítók 25 évvel ezelőtt meghatároztak, továbbra is az utánpótlás-nevelés, a baráti, családias légkör a legfontosabb. Úgy gondolom, továbbra is jó kapcsolatunk lesz az alapítvány edzőivel, egy egészséges versenyhelyzet alakul majd ki, aminek biztos vagyok benne, hogy a gyerekek csak előnyeit látják - bizakodott Szolga Gábor.
- A Bakony Judo Klub edzői részéről volt egy olyan felvetés, miszerint a jövőben ne együtt dolgozzunk - magyarázta a változás okait Mezei Csaba, a Judo a Pápai Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke. - Ennek érthető módon nem örültünk, hiszen hosszú évek óta azon munkálkodtunk, hogy a pápai judo egységes képet mutasson. Miután aludtunk rá egyet, és átgondoltuk a jövőt, arra a következtetésre jutottunk, hogy talán nem is olyan rossz ez a felvetés, hiszen egészséges versenyhelyzet és egy új szemlélet alakulhat ki. Nem sokkal később a Magyar Judo Szövetségnél az alapítványunkhoz csatlakozni kívánó sportolók, edzők átigazolásait rendeztük, majd a megfelelő anyagi háttér megteremtésének kidolgozására fektettünk nagy hangsúlyt. Az alapítvány létrehozása óta eltelt viszonylag rövid idő alatt sikerült elérnünk, hogy a megye legnagyobb létszámú judo egyesülete lettünk, jelenleg 82 tagunk van. Szeretnénk továbbra is a legmagasabb minőségű judo oktatást folytatni, olyan elvek mentén, melyeket sajátunknak vallunk.
Mezei Csaba és Szolga Gábor egyetértett abban, miszerint az a legfontosabb, hogy a korábbi megszokott színvonalon folyjon a munka és se az utánpótlás, se pedig a felnőtt versenyzők fejlődését és felkészülését ne hátráltassák a változások. A témát hamarosan folytatjuk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!