Elkészült a Jókai-emlékév logója


2018-02-22 20:57:06  | cikk: HuHa  | 


Elkészült a Jókai-emlékév logója főképe
A Jókai-emlékév programjának véglegesítésére és a logó kiválasztására gyűltek össze ma délután azoknak az intézményeknek és szervezeteknek a képviselői, akik az emlékév rendezvénysorozatának kidolgozásában részt vettek és lebonyolítását végzik az idei év során, így Pápa Város Önkormányzata mellett a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a Pápai Jókai Kör, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei, valamint a Pápai Művelődéstörténeti Társaság.
Unger Tamás alpolgármester az emlékév logóját mutatja

A munkaértekezleten véleményezték és kiválasztották a logótervek közül az emlékév mindenütt visszatérően alkalmazandó grafikáját, majd a tervezett programokat véglegesítették. Unger Tamás alpolgármester, a tanácskozás vezetője érdeklődésünkre elmondta, a Jókai Mór születésnapján, február 18-án tartott koszorúzást követően március 1-jén 17 órakor a Jókai Mór városi Könyvtárban tartják az emlékév hivatalos megnyitóját, ezt követően pedig közel húsz rendezvénnyel szeretnének emléket állítani a város díszpolgárának és közelebb hozni Jókai műveit a ma emberéhez, főként a fiatalokhoz.
Húsznál is több programot javasoltak a munkában résztvevő szervezetek

-Mostanra összeállt egy nagyon komoly, színes programsorozat. Az emlékévben minden korosztály számára készülünk rendezvényekkel. A legfontosabb dátum március 1., ekkor nyitjuk meg hivatalosan a Jókai-emlékévet és ekkor hirdetjük meg azt az irodalmi és képzőművészeti pályázatot, amelyre várjuk az alkotásokat. Természetesen idén Pápa Város Napját is a Jókai-emlékévnek szenteljük, a pályázat eredményhirdetését is ekkor tartjuk majd - mondta el az alpolgármester.
A programok között iskolásoknak szóló vetélkedő, filmvetítés, tudományos konferencia, kiállítások, színházi előadások szerepelnek, de lesz városi emlékséta és kirándulás is a Jókai emlékhelyekre. Különleges és nem szokványos része a programsorozatnak a Jókai bableves főző verseny, melyet a Tókerti városrészi napon szerveznek meg és a tarokk kártya verseny, amit novemberben terveznek megtartani.
Ma véglegesítették a Jókai-emlékév programsorozatát

Jókai Mórt 125 évvel ezelőtt választották meg Pápa díszpolgárává az idén szintén 125 éves jubileumát ünneplő Jókai Kör kezdeményezésére. A város célja, hogy az emlékévvel méltón tisztelegjenek a nagy magyar mesemondó előtt.

A Jókai-emlékév programsorozat megtekinthető ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!