Behavazott, óvatos közlekedésre intenek a szakemberek


2018-02-20 09:27:01  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Behavazott, óvatos közlekedésre intenek a szakemberek főképe
Tegnap este óta kisebb-nagyobb intenzitással esik a hó térségünkben, az utak fenntartói már a késő esti órákban megkezdték a szükséges munkálatokat a közlekedés biztosítására és azóta is folyamatosan mennek a munkagépek.

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, ma hajnal óta ismét sóznak, ahol kell, hóekéznek a városban.
-A város útjai latyakosak, néhol hókásásak, de minden út, utca járható - közölte érdeklődésünkre. Jelenleg is három nagy hóekével és sózóval felszerelt gépük járja a város utcáit, ezen kívül egy szóró, két nagy traktor és négy kistraktorral dolgoznak a hó eltakarításán. Az utak mellett a kisgépekkel a zebrák, buszmegállók környékét hómentesítik, a belváros járdáit a kis tolólapos gépekkel járják végig. A Városgondnokság közel negyven munkatársa vesz részt a munkában.
Az utcák burkolata vizes, esetleg hókásás, a Városgondnokság folyamatosan dolgozik az utak megtisztításán

Hasonló a kép a város környékén is, azokon az utakon, melyek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésébe tartoznak. A pápai kirendeltség vezetőjétől, Polgár Elemértől megtudtuk, már tegnap este megkezdték az előszórást, a folyamatos csapadék miatt azonban mostanra az utak burkolatai kezdenek havasak, hókásásak lenni. Egyelőre a Bakonyban kevesebb hó hullott, mint a megye nyugati szélén, ahol jelentősebb a csapadék mennyisége. Jelenleg is öt nagy gépük járja a járás útjait, hóekével, szóróval felszerelve. A város környékén minden út járható, de télies útviszonyokra kell számítani.
A meteorológiai előrejelzés szerint napokig havazik még, a szakemberek fokozott óvatosságra intenek az utakon

A Magyar Közút legfrissebb közleménye szerint a szakemberek folyamatos munkavégzése mellett is időszakosan télies útviszonyok lehetnek egyes térségekben, ezért arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu<http://www.utinform.hu> és a www.kozut.hu<http://www.kozut.hu> oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!