Nagyobb lett a mozgásterük


2018-02-19 13:31:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Nagyobb lett a mozgásterük főképe
A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás 2017-es és 2018-as költségvetéséről is szó esett a szervezethez tartozó polgármesterek legutóbbi tanácskozásán a pápai városházán.
Varga Péter társulási elnök kiemelte, közel 14,4 millió forint pénzmaradvánnyal zárták az előző esztendőt. - A működési forrásokhoz kapcsolódó normatívanövekedésnek köszönhetően idén rentábilisabbá vált a társulás működése - fűzte hozzá az elnök. Mint mondta, 2018-ban szeretnének megvalósítani több olyan fejlesztést, amik már régóta aktuálisak lennének, és most végre sort tudnak rájuk keríteni.
- Többek között szeretnénk számítógépeket és nagy teljesítményű fénymásolót vásárolni, ugyanis az eszközparkunk igencsak elavult. A házi segítségnyújtásban részt vevő gondozónők számára tervezzük vérnyomásmérők beszerezését, valamint kerékpárok vásárlását, hogy megkönnyítsük a közlekedésüket a településeken belül. Emellett jó lenne klímaberendezést felszereltetni a padlástéri irodahelyiségünkbe, ahol nyáron nem ritka a 38-39 Celsius-fokos hőség. A 9-10 éves gázkazánunk már kiszolgálta az idejét, felújításra szorul, de az is lehet, hogy le tudjuk majd cserélni egy korszerűbb, energiahatékonyabb darabra - tekintett előre Varga Péter.
Megjegyezte, az 500 forintos intézményi térítési díj, ismertebb nevén a házi segítségnyújtás térítési díja 2018-ban várhatóan nem fog emelkedni. A vegyes ügyek során a társulás vezetője arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a háziorvosi ügyelet élén Léka Tibor háziorvos váltotta Dancs Ferencet, aki tavaly év végén mondott le.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!