XXI. századi trubadúrok a filharmóniában


2018-02-18 22:59:02  | cikk: Babos Petra  | 


XXI. századi trubadúrok a filharmóniában főképe
Második hangversenyéhez érkezett a 2017-2018-as ifjúsági filharmónia bérletsorozat. A Türr István Gimnázium és Kollégium, a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai, a közgázosok és az általános iskolások vehetnek részt az Ifjúsági Filharmónia koncertsorozatán, melynek ebben a tanévben is a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme ad otthont. Az első vendég a Budapest Ragtime Band volt, most pedig a Vivat Bacchus énekegyüttes látogatott el Pápára.
A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. 2001-ben alakult együttesük az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének további erősítéséhez. Repertoárukban felfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal páratlanul fűszerezett világába.
-A Vivat Bacchus acapella stílusban játszik, ami hangszeres kíséret nélküli énekkari előadásmódot jelöl. A műsor az egész zenetörténetet öleli fel az őskortól a XXI. századik bezáróan. Az előadásban a reneszánsz kor, az opera időszaka, a rock and roll is felcsendül, megfűszerezve kínai és német dallammal - mondta el Kőszegi Sámuel, a zenekar szájdobosa.
A csapat vidám, saját előadói stílussal fellépő pécsi együttes, mely megmutatta az éneklés szépségeit, a stílus sokoldalúságát, és nem mellesleg kedvet ébresztett az éneklés iránt a pápai diákság körében.
A koncerten a pápai születésű Bognár Szabolcs is énekelt.
A fergeteges koncertet a diákközönség vastapssal jutalmazta.
Az ifjúsági filharmónia bérletsorozat legközelebb a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjével folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!