Bob herceg Pápán


2018-02-18 15:53:05  | cikk: ha  | 


Bob herceg Pápán főképe

Londonban, hej, van számos utca ... - énekelte Bob herceg Pápán kétszer is, hisz a JMSZK Komédiás bérlete mellett volt egy külön előadás is, olyan népszerűnek bizonyult ez a darab. Ez nem meglepő, hisz Huszka Jenő műve volt az első magyar nyelven írt operett, vagyis a Bob herceggel indult a hazai operettjátszás. A rendező, Bozsó József szerint ebben a műfajban Magyarország továbbra is nagyhatalomnak számít, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az operett sikere itthon és külföldön egyaránt töretlen. A Veszprémi Petőfi Színház a klasszikus előadás egy friss szemléletű bemutatójával lepte meg a pápai publikumot.

Bozsó József rendező, koreográfus, hopmester

Bozsó József nemcsak rendezte a darabot, ő volt a koreográfus, ő felelt a látványért, valamint a hopmester szerepében szinte végig a színpadon volt. Mint mondta, a szövegkönyvet átdolgozta, több poén került a történetbe, és néhány plusz dal is helyet kapott a darabban. - Az operettmuzsika a magyarok lelkéhez szól, hiába London a helyszín, a történet, a humor hamisítatlanul a miénk. A nézők izgulnak, hogy az álruhás trónörökös és az egyszerű sorsú lány szerelme szárba szökkenhessen, mindehhez kell természetesen némi bonyodalom, jó zene, tánc és vidámság: a Bob hercegben mindez együtt van - mondta a színész-rendező.

Bob herceg szerepében Dósa Mátyás

Bob herceg szerepében Dósa Mátyást láthatta a közönség, aki gyermekkorában látta a történetet feldolgozó filmet. Elárulta, hogy korábban nem vonzotta az operett világa, de ahogy felkérték erre a szerepre és egyre többet foglalkozott a darabbal, rájött, hogy komoly szakmai kihívást jelent a főszereplő megformálása. - Nem elég a színészi jelenlét, tudni kell énekelni, táncolni, mindezt könnyedén. Az énektanárommal sokat dolgoztunk a dalokon, tizenhat énekem van, ez fizikailag és hangilag is megterhelő, de nagyon élvezem ezt a szerepet - mondta a fiatal színész.

Kállay Bori tökéletes választás volt az anyakirálynő szerepére

A darab másik vendégművésze Kállay Bori, aki a herceg édesanyját alakítja, valóban királynői méltósággal. Kállay Bori szerepe ezúttal inkább prózai szerep, hisz csak kevés, mindössze két dal erejéig hallhatja énkelni a közönség. - Minden szerep kihívás, a Bob hercegben például most lépek először színpadra. Örülök, hogy végre prózai szerepben láthat a közönség. Pápára mindig szívesen jövök, hisz újévkor is nagy tapsot kaptunk, hálás a helyi publikum - mondta az érdemes művész.
A Komédiás bérlet harmadik, utolsó előadása márcisuban lesz, akkor a Csárdáskirálynőt láthatja a közönség.

Képek:


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!