Győzelmi esélyt szalasztott el a Bakonyerdő Pápa


2018-02-18 12:07:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelmi esélyt szalasztott el a Bakonyerdő Pápa főképe
A félidőben még két góllal, 13-11-re vezetett az NB II-es kézilabda bajnokság tavaszi nyitányán a Bakonyerdő Pápa, a második játékrészben azonban fordított az ETO-SZESE Győr és kihasználva a hazaiak tíz perces gólképtelenségét 25-23-as győzelmet aratott.

Bakonyerdő Pápa - ETO-SZESE Győr 23-25 (13-11)

Városi Sportcsarnok, 50 néző, Bakonyerdő Pápa: Soós, Körli, Bors Martin 7, Bors Patrik 5, Szakács Dániel 4, Róth Gábor 3, Stall Levente 2, Korn Bence 1, Vígh Dániel 1.

Hétméteresek: 3/3 ill. 1/0
Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc

Az őszi nyitányom megtréfálták a győrieket a mieink, hiszen idegenben egygólos, 25-24-es győzelmet arattak, ami lendületet adott a későbbi találkozókra is. Ebben bíztak ismét a pápaiak, akik nem is kezdtek rosszul, fegyelmezett játékkal tartották a lépést a vendégekkel, tíz perc játék után 4-4 állt az eredményjelzőn. Egy perccel később Róth révén már a Pápa vezetett, sőt tíz perccel a szünet előtt három gól volt az előnyük (9-6). Az szemmel látható volt, hogy a győri védelem nem megy egy kis keménységért a szomszédba, ám hiába játszhattak többször is emberelőnyben Borsék, nem sikerült azokat teljes mértékben kihasználni. 13-11-es első félidő után pocsékul kezdte a második etapot a Bakonyerdő, tíz perces gólcsend következett, az ellenfél pedig átvette a vezetést. Támadásban hiányzott az elképzelés, kapkodóvá vált a játékunk, ami óhatatlanul is hibákban volt tetten érhető. Ráadásul a félidőben a háló elé álló Bittmann kapus elkapta a fonalat, ritkán sikerült túljárni az eszén. Négy perccel a lefújás előtt négygólos hátrányban kockáztattak a vendéglátók, ami bejött, hiszen sikerült egy gólra felzárkózni, egész pályára váltottak, amit azonban jól reagált le a Győr és 25-23-as győzelmet aratott, a pápaiak pedig bánkódhattak, hiszen egy nyerhető meccset veszítettek el.

Kapcsándi Zsolt: Nincs új a nap alatt, amilyen a próba, olyan az előadás. Mintha nem is ugyanaz a csapat játszotta volna a második félidőt. Minden jól ment az első 30 percben, aztán valami megváltozott és úrrá lett rajtunk a pánik, sajnos ekkor nem tudtunk lehiggadni és a megbeszélt taktikához nyúlni. A végén is volt esély pontot szerezni, csak úgy láttam, hitetlenül kézilabdáztunk, ami miatt nagyon csalódott vagyok.

A bajnokság március 3-án 18 órától a Veszprém KKFT U22-es együttese ellen ismét hazai pályán folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!