Félpályás közlekedés a Jókai utcán


2018-02-18 09:45:49  | cikk: HuHa  | 


Félpályás közlekedés a Jókai utcán főképe
A hét közepén megkezdődött a Jókai utca rekonstrukciója. A kivitelező az első építési szakaszban a Szalmavári domb és a Csóka körforgalom között dolgozik. Az elmúlt napokban a felezővonal mentén felvágták az aszfaltot és megkezdték a csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítésének előkészítését a 170 méteres szakaszon. A gépjárművek félpályán haladhatnak, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.
Felbontották a páros oldali útpályát

-A kivitelező a kijelölt fák kivágását is megkezdte, ez a munka az út mindék oldalán zajlik - közölte Unger Tamás. Az alpolgármester hangsúlyozta, jól látszik, hogy a fák kivágása indokolt volt, törzsük, ágaik belül elkorhadtak, az útépítéstől függetlenül is megérett a megújításra a Jókai utcai növényzet. Az útrekonstrukciós tervek a növényzet pótlását is tartalmazzák, a kivágott fák helyett újakat telepítenek és a zöldfelületek is megújulnak.
A kivágásra kijelölt fák mindegyikének elkorhadt már a törzse

-A jövő héten ezeket a munkákat folytatja a kivitelező: folytatódik a fakivágás és a csapadékvíz elvezető kiépítéséhez a csatornagerinc nyomvonalának kiemelése. Emellett a páros oldali járda bontását is megkezdik a munka alá vett szakaszon, így a gyalogosforgalom a páratlan oldalra korlátozódik - tájékoztatott az alpolgármester.
A kapubejárók még használhatók, a gyalogosforgalmat jövő héten a túloldalra terelik

Unger Tamás ismét felhívta a figyelmet az építkezéssel járó forgalomkorlátozásra. A fakivágások idején az út mindkét oldalán munka folyik, ez a forgalmat még inkább akadályozza, többször komoly torlódások fordultak elő az elmúlt napokban és ez a fakivágások befejezéséig még előfordulhat. Az erre közlekedőktől türelmet és fokozott odafigyelést kért, valamint azt, hogy aki teheti, más útvonalon közlekedjen. A gyalogosok közlekedésére a kórház oldali járda áll rendelkezésre, hiszen a páros oldalt szakaszosan lezárják a bontás miatt.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!