Közel félezer diák állt rajtkőre


2018-02-16 11:25:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel félezer diák állt rajtkőre főképe
46 iskola 450 diákjának részvételével a Várkertfürdő medencéje adott otthont a Veszprém megyei úszó diákolimpia döntőjének. A verseny célja a sportág népszerűsítése, a megyei bajnoki címek valamint az országos döntőn való részvétel eldöntése volt.
Csordultig megtelt a Várkertfürdő uszodája, ahol hat korcsoport küzdelmeit rendezték a 25 méteres medencében. A megmérettetést ezúttal is a Pápai USE, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület és a Pápai Diáksport Bizottság bonyolította le. A megyein azok a tanulók vehettek részt, akik az alapszintű I., II. korcsoportos illetve III., IV., V-VI. korcsoportos „B” kategóriás bajnokságokon korcsoportonként és nemenként az egyéni számokban első vagy második helyezést értek el, váltóban pedig a városi viadalon első helyezett csapat tagjai állhattak rajtkőre. Kilenc pápai intézmény 60 tanulója vett részt a bajnokságon, a Türr 15, az Erkel 10, a Szent István 9 diákot nevezett. A pápaiak végül 12 versenyszámban vívták ki a március 25-ei, hódmezővásárhelyi országos versenyen való részvételt. 'B' kategóriában váltóban a Petőfi két csapata (4x50m lány és fiú gyorsváltó) valamint a Szent István (4x50m fiú gyorsváltó) jutott tovább. Egyéniben Nagy Rebeka (Petőfi, 100 m hátúszás), Krivácsy Zoltán (Türr, 100 m hátúszás), Leimeiszter Ábel (Szent István, 100 m hátúszás - 100 m gyorsúszás), és Szóllás-Bartl Barnabás (Gyurátz F.. 50 m mellúszás) készülhet a folytatásra. 'A' kategóriában - az igazoltak közül - Nagy Levente Robin (Türr 100 m hátúszás), Tapsonyi Bálint (Szent István, 100 m hát - 100 m pillangó) valamint Dombos Bence (Türr, 100 m gyorsúszás) lehet ott a legjobbak között.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!