Településrendezéssel kapcsolatos ügyekről döntöttek


2018-02-15 19:34:05  | cikk: HuHa  | 


Településrendezéssel kapcsolatos ügyekről döntöttek főképe
Három napirendi pontot tárgyalt ma délutáni ülésén a város képviselő-testülete. Rendeletet alkottak a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól, melyre az Alaptörvény és a településkép védelméről szóló törvény vonatkozó paragrafusa adott felhatalmazást az önkormányzatnak.
Három napirendet tárgyalt a testület

Vegyes ügyek között határozatot hoztak arról, hogy a 83-as számú főút Pápa-Győr közötti szakaszának 2 x 2 sávos kiépítésével érintett útszakaszával, a fejlesztéshez kapcsolódó terület biztosításával kapcsolatos beérkezett és a partnerségi egyeztetés során megfogalmazott véleményeket megismerték és elfogadták. Ugyancsak vegyes ügyek között fogadták el azt a határozati javaslatot, mely a Helyi Építési Szabályzat és a mellékletét képező szabályozási terv módosítását tartalmazta. Ez utóbbira többek között a piac rekonstrukciót célzó TOP pályázat, valamint a keleti városfal sajátos megjelenésű képének szabaddá tétele miatt volt szükség.
A szakmai kérdésekre Mezei László főépítész válaszolt

Az egyes napirendekkel kapcsolatban a képviselők részéről felmerült szakmai és jogszabályi kérdésekre Áldozó Tamás polgármester, Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző és Mezei László városi főépítész válaszolt.

Képek:


Címkék: testületi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!