Unger Tamás: Süle Zsolt ismét saját városa és annak fejlődése ellen kampányol


2018-02-14 20:39:30  | cikk: HuHa  | 


Unger Tamás: Süle Zsolt ismét saját városa és annak fejlődése ellen kampányol főképe
- Kinek lehet az érdeke, hogy ezt a hatalmas mértékű hitelt felvegyünk? Úgy gondolom, csakis a most regnáló hatalom érdeke lehet, hiszen egyértelmű, hogy a politikai haszonszerzés motiválja a hitel felvételét. Az a cél, hogy az elmúlt évek rendkívül gyenge politikai-gazdasági teljesítményét az önkormányzati választások előtt egy kis szépségtapasszal javítsák. Ezzel az intézkedéssel Pápa városát adósságcsapdába kergetik, lakóit pedig adósrabszolgaságba kényszerítik - írta az infopapa Süle Zsolt jobbikos képviselő hétfői sajtótájékoztatójáról szóló tudósításban. A Pápa Városi Televízió híradása szerint, a politikus úgy fogalmazott: ezekért a beruházásokért rendkívül nagy árat kell fizetnie Pápa városának, illetve a pápai embereknek.

A képviselő szavaira ma Unger Tamás reagált. Hangsúlyozta, Süle Zsolt nem először a fejlesztés ellenzője. Éveken át a fejlesztéseket hiányolta, amikor fejlesztések vannak - méghozzá soha nem látott mértékűek - akkor meg azokat kritizálja.
Unger Tamás szerint Süle Zsolt nyilatkozata csupán kampányfogás

-Megértjük, hogy ellenérdekelt, mert így már nem lehet a fejlesztések elmaradásával sem hangulatot kelteni, úgy ahogyan korábban a munkanélküliséggel, vagy a gazdasági fejlődés hiányával lehetett - jelentette ki a Fidesz Pápai Csoportjának alelnöke, a város alpolgármestere. Unger Tamás érthetetlennek tartja Süle elhibázott gazdaságpolitikáról szóló szavait, hiszen mint ismeretes, az álláskeresők aránya 2 százalék alatt van a városban, a helyi vállalkozások pedig az elmúlt években rendre 10 százalékkal több adóbevételt fizettek, ami jelzi a gazdasági fejlődést.
-A város költségvetése stabil, tartalékokkal rendelkezik - emelte ki. Unger Tamás hozzátette, a TOP pályázatokkal a város óriási lehetőséget kapott a fejlődésre. Mint mondta, a pályázatok beadása óta eltelt időszak a komoly gazdasági fejlődést, béremelkedést és az építési kapacitások lekötését hozta magával, ami az akkori maximálisra tervezett költségkeretet megemelte. Ugyanakkor már tervezéskor felmerültek olyan jogszabályilag kötelező, de a pályázatban nem támogatható elemek, amiket meg kell valósítani, és olyan beruházási elemek is, melyek a beavatkozási területhez tartoznak, de támogatás nem igényelhető rájuk. Ezek megvalósításához szükséges a külső forrás bevonása. Az alpolgármester hozzátette, a fejlesztési tervek között vannak olyanok, melyek nem a TOP-os beruházásokhoz köthetők, ugyanakkor régi problémákra adnak megoldást.

-Lemondjunk-e közel 10 milliárd forintnyi fejlesztésről a szükséges 1,1 milliárdnyi kiegészítő fejlesztési célú hitellel szemben? Ne tegyünk minden 10 forint fejlesztési forrás mellé 1 forint kiegészítést, tudván, hogy a város gazdasági teljesítő képessége ezt minden nagyobb nehézség nélkül elbírja? - tette fel a kérdést Unger Tamás és hangsúlyozta, aki megszavazta a költségvetést a hitelfelvétellel, átérezte ennek jelentőségét és felelősségét is, így a voksát a fejődés mellett tette le.

A Fidesz helyi alelnöke azt is elmondta, Süle Zsolt semmilyen módosító indítványt nem tett, módosítási javaslatait nem tudta megfogalmazni, fejlesztési tételekről való lemondást nem javasolt, így nyilatkozata csak kampányfogásnak tekinthető.
-Süle Zsolt ismét saját városa és annak fejlődése ellen kampányol - jelentette ki Unger Tamás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!