Kilenc baleset az elmúlt héten


2018-02-13 15:39:05  | cikk:  | 


Az elmúlt héten - 2018. február 5. és 2018. február 11. között - kilenc közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

Valamennyi baleset anyagi kárral járt, személyi sérülés nem történt. Az ütközések közül négy Pápán, ugyancsak négy lakott területen kívül, egy pedig Nagygyimóton valósult meg.

Az elsődleges adatok szerint a balesetek kialakulásában a kanyarodási szabályok megsértése, az elsőbbség meg nem adása, a szabálytalan hátramenet, a megfelelő oldaltávolság hiánya és az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség alkalmazása játszotta a főbb szerepet. Két esetben a gépkocsi úttesten áthaladó birkával, illetve vaddal ütközött.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri a gépjárművezetőket, hogy a téli időjárási, látási és útviszonyok idején ne megszokásból vezessenek! Saját és mások biztonsága érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi baleset-megelőzési tanácsokat!

-Ellenőriztessék gépjárművük világító berendezéseit, az akkumulátort, a hűtőfolyadékot, az ablakmosó lapátokat és váltsanak téli szélvédőmosóra!

-Vásároljanak a zárak és a szélvédő lefagyását gátló folyadékot, tegyenek az autóba tisztítókefét, jégkaparót!

-Elindulás előtt alaposan tisztítsák meg jármű ablakait a rárakódott hótól, jégtől és gondoskodjanak az ablakok párátlanításáról! Ne induljanak el addig, míg nem látnak ki minden irányba a gépkocsiból!

-A havas, jeges, a száraz és nedves aszfalt váltakozása nem csak a gépjárművet, hanem annak vezetőjét is próbára teszi, ezért induljanak el korábban otthonról a szokásosnál és még fokozottabb óvatossággal közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket! 

-Ha még nem tették meg, itt az ideje, hogy a gumiabroncsot télire cseréltessék.

-Mielőtt külföldre indulnak, tájékozódjanak az ottani közlekedési szabályokról! A legtöbb európai országban a gépjármű kötelező tartozéka a láthatósági mellény, valamint novembertől áprilisig kötelező a téli gumi használata.

 

Biztonságos téli közlekedést kíván a Pápai Rendőrkapitányság!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi