Amatőrök és profik is táncra perdültek


2018-02-12 16:15:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Amatőrök és profik is táncra perdültek főképe
35 egyesület közel 1000 táncosának részvételével a Zsoodance Tánc Sport Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg a Városi Sportcsarnokban táncfesztiválját. A Zsoodance Motaxautó Festen kicsik és nagyok, lelkes amatőrök és profi versenyzők egyaránt megtalálhatták számításaikat és megmérettethették magukat.
- Idén is kétnapos volt a versenyünk - mondta Cserkuti Zsófia szervező, a Zsoodance vezetője. Az első napon minősítő versenyt rendeztünk az amatőr csoportoknak. Azon táncosok, csoportok, egyesületek jelentkezését vártuk, akik hobbi szinten, tanfolyami kereteken belül táncolnak, vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez. Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani, örömmel mondhatom, hogy ez maradéktalanul sikerült is. Másnap profi, helyezéses verseny zajlott kimondottan a szövetségben versenyző táncosok, csoportok, egyesületek részére, olyanoknak, akik rendszeresen versenyeznek valamelyik szövetségnél, pontszerző, kvalifikációs, esetleg külföldi versenyeken vesznek részt. A megmérettetések mellett arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, meglepetésekkel, rengeteg ajándékkal, nyereménnyel és különdíjakkal készültünk a táncosoknak. A versenyre négy korcsoportban és négy kategóriában bármilyen táncstílusban lehetett nevezni a hip hop-on, a disco-n át egészen a látványtáncokig.
A rendezvény műsorvezetője idén is Dukai Gábor volt, aki a győri Bro?n?Sis Tánciskola vezetőjeként közel 100 tanítványát hozta magával.
- Ez az esemény arról szól, hogy a tánciskolák, edzők összefognak és irányt mutatnak az új generációnak. Úgy gondolom, itt nemcsak a versenyről szól ez a két nap, hanem az élményekről, a közösségről. Meg kell tanítani a fiatalokat, hogy biztassák a másikat, örüljenek egymás sikereinek és a táncon keresztül új barátságok szövődjenek, ami a táncos közösség épüléséhez és fejlődéséhez vezethet.
A házigazdák az első napon kilenc arany- és két ezüstérmet szereztek, vasárnap pedig profi hip-hop szóló kategóriában Hunyadi-Nagy Sára negyedik helyezést szerzett, profi hip-hop duó kategóriában pedig Molnár Tamara oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!