Családi fotóalbumok - Sándor Mihály emlékei


2018-02-11 11:05:57  | cikk: Babos Petra  | 


Családi fotóalbumok - Sándor Mihály emlékei főképe
Péntek este tartották a Pápai Családi Fotóalbumok című előadássorozat 14. rendezvényét a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasótermében. A népszerű sorozat keretein belül ezúttal Sándor Mihály mondott el érdekességeket családja és munkássága történetéről, emlékezetes pillanatokat megörökítő fotók segítségével.
Sándor Mihály 1943-ban Vaszaron született. Szülei vegyeskereskedők voltak. Édesapja 3 évig volt fogoly Szovjetunióban, ami nagyon megviselte a családot, hiszen egyedül kellett boldogulniuk. Mihály már 5 éves korában segített kiszolgálni a pultnál édesanyjának. A bolt 1953-ig működött, amikor be kellett zárni. Ekkor eladták a vaszari házat, majd Pápára költöztek a Zrínyi utcába. Az általános iskolát a Zimmermannban járta, majd a győri Jedlik Ányos iskolába került. Egy év munka után a Széchenyi Egyetemen szerzett diplomát, mint műszaki tanár.
-Fiatal technikusként az akkori Vasipari Szolgáltató Vállalatnál voltam tervező, majd főmechanikus. 1976-ig dolgoztam ennél a cégnél, majd akkor felkértek, hogy az AFIT (Autófenntartó Ipari Tröszt) vezetését próbáljam meg. Nagy kihívás volt számomra, hiszen sokan pályáztak a szerviz vezetésre. 1976-tól 1993-ig voltam a vezetője. Nagyon sikeres és elismert szervizt hoztunk létre a kollégáimmal, a kiváló vállalat címet is elnyertük a miniszteri kitüntetés mellett. Pápán 240 embert foglalkoztattunk, ami nagy számnak mondható. Voltak miniszervizeink, ami országos szinten is egyedülálló volt, sok más szerviz látogatott meg minket, hogy megnézzék hogyan is működünk. Nagyon kedvelt volt, mert nem kellett Pápára behozni az autót, hiszen falukban is működött. Amikor a szervizt privatizálták, akkor indítottuk el a Gambrinus éttermet, amelyet a fiam, az ifjabb Mihály vezet, s ahol a mai napig örömmel segítek. Később beindítottam az Aqua Műszaki Áruházat a Csókánál 2016-ig, Ezer Apró Cikk néven - mesélte Sándor Mihály, majd hozzátette, 1965-ben nősült meg, s házasságából két gyermeke, egy lánya és egy fia született, és van három gyönyörű unokája, akik most szerzik diplomájukat.
Sándor Mihálytól megtudtuk, nagyon szeret dobolni és énekelni, a mai napig is, ha dobverő kerül a kezébe, szívesen játszik dobon, mint mondta, remeg örömében a keze, ha dobverőt foghat.
Sándor Mihály örömmel vette a felkérést, s mesélt családjáról és munkásságáról a népes hallgatóságnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!