Közel 90 résztvevő a járási furulyaversenyen az Erkelben


2018-02-09 12:51:48  | cikk: Babos Petra  | 


Közel 90 résztvevő a járási furulyaversenyen az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy zenei iskola lévén, megrendezik a járási furulyaversenyt, amely évről évre nagy népszerűségnek örvend a diákság körében. Idén több mint 90 tanuló mérte össze tudását. A versenyt eddig Dr. Szatmáry F. Péterné Rédei Margitta énektanár szervezte, az idei évtől Szita Gabriella munkaközösség-vezető szervezi.
-Idén Vaszarról, Mezőlakról, Magyargencsről és a Munkácsyból érkeztek versenyzők, összesen közel százan, alsósok és felsősök egyaránt. A tanulók két csoportban (ének tagozatosok és nem tagozatosok) versenyezhettek 1-8. osztályig, de voltak szóló, páros és csoportos fellépők is. A versenyzők két dallal készültek a mai napra, főleg népdallal, műdallal, amelyeket saját maguk választhattak ki, a szaktanáraik segítségével - hangsúlyozta a tanárnő.
A diákokat három tagból álló szakavatott zsűri bírálta, melyben az intézmény tanárai foglaltak helyet. A rendezvényen minden résztvevő oklevélben és édességben részesült. Az oklevelet a 6. z. osztályos Krenács Tímea tervezte és készítette.

Az eredmények megtekinthetők ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!