Angol szépkiejtési verseny a Tarczyban


2018-02-08 07:54:56  | cikk: Babos Petra  | 


Angol szépkiejtési verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi az angol nyelvi kiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre 40 diák nevezett be, a város négy iskolájából és a tapolcai angol két tanítási nyelvű iskolából.
- A Tarczy iskolában Dr. Martonné Klímó Irén indította útjára az angol nyelvi szépkiejtési versenyt. A verseny hagyományosan két részből áll: először egy ismeretlen szöveget kell felolvasni, majd előadni a megtanult irodalmi szöveget. Az angol nyelvi kiejtési versenyt évek óta rendszeresen megszervezzük, ösztönözni szeretnénk ezáltal is a diákokat arra, hogy angol nyelven olvassanak verset vagy prózát - ismertette a verseny célját Francsics Ildikó, a Tarczy Lajos Általános Iskola idegen nyelvi munkaközösségének vezetője.
A versenyt azok között a diákok között hirdették meg, akik szeretik az angol nyelvet, szépen és értően tudnak angolul beszélni.
A zsűriben helyet foglalt Auerbach Nóra, a tapolcai iskola tanára, Csikós Bori, a Petőfi gimnázium tanára, Kenneth Quiter és Zachary Scott Edmondson nyelvi lektorok.
A tanulókat két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztály) értékelték, figyelembe véve azt, hogy ki tanul emelt óraszámban angolt. A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Képek:


Eredmények:

7-8.osztály

1.kategória: 1. Stankovics Luca (Erkel)
2 .Gál Viktória (Tarczy)
3. Böröczky Éva (Gyurátz)

2. kategória: 1. Horváth Evelin (Tarczy)
2. Gáncs Luca Panna (Tarczy)
3. Kiss Kata Bernadett (Tarczy)

5-6.osztály

1.kategória: 1 .Alacs Benedek (Gyurátz)
2. Császár Anna (Erkel)
3. Horváth Jan Olivér (Gyurátz)

2. kategória: 1. Molnár Bálint (Batsányi,Tapolca)
2. Kapfinger Balázs (Tarczy)
3. Kiss Csenge Anna (Tarczy)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!