Még mindig Pletykára éhes a közönség


2018-02-05 23:26:50  | cikk: ha  | 


Még mindig Pletykára éhes a közönség főképe

Egy kis mendemonda innen, egy kis pusmogás onnan, és kiderül, hogy senkinek sem olyan tökéletes az élete, mint amilyennek látszik. Persze mindenki jobban tenné, ha a saját háza táján sepregetne, de mások dolgába szívesebben üti az orrát az a négy házaspár, akik egy kis pletykáért nem mennek a szomszédba - illetve de: egy partira hivatalosak, ahol pisztolylövések is dördülnek. Az S.K. Társulat 6 év után ismét színre vitte első nagy sikerét, a Pletyka című előadást. Neil Simon kortárs amerikai író remekült megírt krimivígjátékában csaknem azonos hangsúly helyeződik mind a négy házaspárra, így nincs tulajdonképpeni főszereplő, nyolc ember össszehangolt játéka kell a sikerhez - ami ezúttal sem maradt el.

Nagy Imre és M. Varga Veronika

Az S.K. Társulat 2011-ben alakult a pápai amatőr színjátszás színe-javából, aztán rá egy évre már fel is léptek a Pletyka című darabbal, ami hatalmas siker volt. Azóta eltelt néhány esztendő, s a tagok úgy döntöttek, ismét bemutatják a Pletykát. Ehhez sajnos szükség volt néhány új szereplőre, hisz Tegyi Tibor hirtelen halála nagy űrt hagyott a társulatban is, valamint Gosztola István sem vállalta a szereplést. Gosztola István szerepét Csukárdi Sándor vette át, Tegyi Tiborét Janus Norbert. László Katalin, M. Varga Veronika, Nagy Imre, Pozsgai Balázs, Szabó Erika, Szabó Szilárd, Sz. Csepregi Ilona, Sz. Juhász Klára pedig pletykált, ahogy hat évvvel ezelőtt - sőt, ha lehet, talán még jobban is.

A szereplők mindegyike hangsúlyozta, hogy az eltelt idő jót tett az előadásnak. Értek a szereplők és velük együtt a karakterek is. Sokkal kidolgozottabb személyiségeket láthatott a közönség, és a poénok is jobban ültek. Amikor elővették és leporolták a darabot, rájöttek, hogy több van ebben a történetben, mint azt első játékra gondolták, így ezt a sokkal többet megpróbálták belecsempészni. - A régi Pletykában a poénokból indultunk ki és ahhoz próbáltuk a játékot igazítani. Most már, kicsit rutinosabban, nem a szöveg, hanem a színpadi jelenlét a fő - mondta Nagy Imre, aki rendezőként is jelen volt mindkét előadásnál. Bár azt a társulat mindig hangsúlyozza, hogy ők közösen dolgozzák ki a jelenteket, együttes munka eredménye az előadás.

Szabó Erika, Nagy Imre és Csukárdi Sándor

Csukárdi Sándor és Janus Norbert, a Szó és Kép Színpad tagjai. Nem először vendégszerepeltek az S.K. Társulatnál, hisz a Játék a kastélyban című előadáshoz is hívták már őket közös munkára. Ezúttal is nagy megtiszteltetésnek vették a felkérést, s bár a próbákat nagyon nehéz volt egyeztetni, úgy érezték, hogy a végeredmény és a közönség tapsa magáért beszélt.

Nagy Imre monológja rejti a krimi megoldását

A darabot kétszer is előadta a társulat, vasárnap a felnőtt közönség, ma pedig a diákok nézték meg a lendületes vígjátékot. A pápaiak előadásán az idő csak nemesített, az újra szárnyra kelt Pletyka egy jó előadás.

Képek:


Címkék: színház
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!