Szűcs Zoltán kiállítása


2018-02-04 23:11:12  | cikk: ha  | 


Szűcs Zoltán kiállítása főképe

Szűcs Zoltán a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanára, gyógypedagógus. Gyermekkora óta szívesen rajzol, fest. A pályaválasztásnál ugyan nem a művészetek - képzőművészet, zene - felé fordult, de aztán az útja mégis az alkotáshoz vezetett. Kollégái is észrevették, hogy pedagógusként szép eredményeket ér el a diákoknál a rajzolással, festéssel. Aztán látva, hogy a gyerekeknek milyen örömet és sikerélményt ad az alkotás, ő is ecsetet ragadott. Történt ez 25 évvel ezelőtt, azóta, ha ideje engedi, fest.
Molnár László nyitotta meg a tárlatot
Szűcs Zoltán szívesen örökíti meg a szép tájakat, de készít egész alakos kompozíciókat is, eleinte a valósághű ábrázolásra törekedett, aztán az impresszionizmus és a pointilizmus hatott munkásságára. Mint mondta, arra törekszik, hogy örömöt, derűt fejezzen ki alkotásaival, teszi mindezt a lágy ecsetkezeléssel és élénk színekkel. Autodidakta módon képzi magát, ma már ez könnyebb az internet segítségével, mondta. A tárlaton nem csak festmények, hanem szobortervek is láthatók.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár, országgyűlési képviselő is ott volt a megnyitón

Ez Szűcs Zoltán ötödik önálló tárlata. A kiállítást Molnár László, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanára ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. - Festményein a napszakok, évszakok váltakozását ábrázolja, erős rácsodálkozással. Alalpos kompozícióiban elsősorban a népi életet és a néphagyományokat ünnepli, ezek hangulatát híven láttatja - mondta Molnár László.
Szűcs Zoltán kiállítása március 29-ig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében.

Képek:


Címkék: kiállítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!