Színes világ - Hollenczer Vivien alkotásai


2018-02-04 22:03:17  | cikk: ha  | 


Színes világ - Hollenczer Vivien alkotásai főképe

Színes világ címmel nyílt kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Hollenczer Vivien változatos technikájú, kreatív munkáiból válogatott a tárlatra. A tárlókban és az előadóterem falán láthatók az alkotások. A kiállítást a fiatal lány édesanyja, Hollenczerné Balogh Ilona nyitotta meg. - Vivien kicsi kora óta szeret kézműveskedni, rajzolni, festeni. Gyöngyfűzési technikáját odáig fejlesztette, hogy alkotásain a gyöngyök száma tízezres nagyságrendű. Építésznek tanult a Széchenyi Egyetemen, majd grafikusnak képezte magát. Másfél éve ismerkedett meg a textilszobrászattal, ami a kiállítás középpontjában áll - mondta el az édesanya, aki maga is szenvedélyes gyöngyfűző, majd tárlatvezetést tartott az érdeklődőknek.

Hollneczer Vivien tárlaton háromféle technikával - gyöngygobelin, paverpol és peyote - készült műveit mutatja be. A gyöngygobelin elég időigényes, aprólékos munka, de látványos. A Paverpol egy keményítő, ragasztó, színező termékcsalád, amiből készíthetők domborművek, szobrok kisplasztikák. Vivien főként domborműves képeket készít, melyeket szalvétval, fotópapíros képekkel kombinál, de egyre többször fest is rá, leginkább állatokat. A peyote pedig egyfajta, a szövéshez hasonló gyöngyfűzési technika, speciális, vágott gyöngyöket varr fel egyesével ékszerekre, kétoldalú képekre. - A kézműves munka energiát ad, feltölt, de sok türelem kell hozzá - mondta a kiállító.
Hollenczer Vivien tárlata február 28-ig tekinthető meg a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az alkotások megvásárolhatók.

Képek:


Címkék: könyvtár | kiállítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!