Népdaléneklési verseny a Kultúr-Kuckóban


2018-02-03 18:35:09  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Népdaléneklési verseny a Kultúr-Kuckóban főképe
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja az elmúlt évben döntött úgy, hogy Kultúr-Kuckó Programjának keretei közt évről évre népdaléneklési versennyel tisztelegnek A magyar kultúra napja előtt. Az idei versenyt pénteken délután rendezték a szeretetszolgálat Eötvös utcai helyiségében, közel 50 általános iskolás diák részvételével. A versenyzők Csögléről, Mezőlakról, valamint a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából és a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából érkeztek.
A két szabadon választott népdalt előadó énekeseket kéttagú zsűri - Forsthoffer Judit, az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola szolfézstanára, Schrei Balázs, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola magyar-ének és dráma szakos tanára - értékelte. A versenyen valamennyi induló minősítő oklevelet kapott, és kategóriánként három énekes kiemelt arany minősítést vehetett át.
Schrei Balázs a díjak kiosztásakor elmondta, örömmel hallotta, hogy a gyermekek és tanáraik nem csak a közismert dalok közül válogattak, hanem néhány ritkábban hallható népdal is elhangzott a versenyen, sőt, olyan dal is felcsendült, amely számára teljesen ismeretlen volt. Értékelésében felhívta a figyelmet a verseny során leggyakrabban tapasztalt hibákra, kiemelte azokat a momentumokat, amelyek nagyon sikeresek voltak és tanácsokat adott a felkészítő pedagógusoknak a későbbi versenyekre. 
A Kultúr-Kuckó következő programja előre láthatóan egy tavasz-köszöntő családi délelőtt lesz.

Képek:

Eredmények:

Alsó tagozat:
I.   Kőszeghy Fanni - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola - felk.: Szücsné Gergely Judit
II.  Bognár Boglárka - Csögle - felk.: Gáncs Andrea 
III. Kövi Dóra - Csögle - felk: Dénes Ágota

Felső tagozat:
I.   Ruip Boglárka - Munkácsy Mihály Német Nyelvoktató Általános Iskola - felk.: Koács Gyöngyi
II.  Torma Szebasztián - Szent István Római Katolikus Általános Iskola - felk.: Balatoniné Horváth Sarolta
III. Adorján Tamás - Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola - felk.: Szücsné Gergely Judit

Különdíj:
Buti Alíz - Szent Anna Római Katolikus Óvoda - felk.: Turbókné Nemere Márta és Tarróné Szűcs Zita
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!