Gyerekzsivaj a mentőállomáson


2010-05-10 12:56:10  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Gyerekzsivaj a mentőállomáson főképe
Több tucat gyermek népesítette be ma délelőtt és délután a pápai mentőszolgálat udvarát. A gyerekek beülhettek a mentőautókba, kipróbálhattak bizonyos mentőeszközöket és szemtanúi lehettek néhány mentési folyamatnak is, persze nem élesben.
1887-ben alakult meg az Önkéntes Mentőegylet Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben vált állami feladattá, amikor május 10-én megalakult  az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünnepeljük a mentők napját Magyarországon – tudtuk meg Kürti Józseftől, a pápai mentőállomás vezetőjétől. Ennek kapcsán rendeztek nyílt napot a pápai mentőszolgálatnál, melyre főként óvodás és általános iskolás korú gyerekeket vártak. Kürti József elmondta, az állomás eszközparkjából a legnépszerűbbek talán a különféle rögzítőeszközök voltak. A mentőállomás vezetője hozzátette, a gyerekek még nem fogják fel mindannak a jelentőségét, amit egy ilyen alkalommal megtanulhatnak. Egy gyermek számára a legizgalmasabb az, ha láthatja a szirénázó mentőautót belülről, és részese lehet a mentősök munkájának.
A középiskolákba nem küldtek meghívót a nyílt napra, mivel ebben a korosztályban több szervezett csoportot fogad a mentőállomás – fogalmazott Kürti József. Az elsősegélynyújtás és a mentési folyamatok népszerűsítése érdekében azonban az lenne a legfontosabb, ha ez a fajta tudás az egészségkultúra részévé válna, a megoldás pedig a középiskolai oktatásban rejlik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!