Városi úszó diákolimpia


2018-02-01 21:27:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Városi úszó diákolimpia főképe
Pápa város és körzetének általános valamint középiskolás tanulóinak részvételével a Városi Diáksport Bizottság és a Pápai Úszó Sportegyesület rendezésében a Várkertfürdő adott otthont a városi úszó diákolimpia döntőjének. A megmérettetés célja a sportág népszerűsítése, a bajnoki címek, egyúttal a megyei döntőn való részvétel eldöntése volt. A városi bajnokságon közel 150-en álltak rajtkőre.
- Tíz városi és két körzeti iskola diákjai vettek részt a versenyen, a versenybizottság összesen 226 nevezést regisztrált - mondta ifj. Koncz Sándor, a Városi Diáksport Bizottság elnöke. - Az „A” kategóriába nevezettek közvetlenül a megyei porondra jutottak, „B” kategóriában azok az úszók indulhattak, akik 2015. szeptember 01. és 2017. augusztus 31. között érvényes versenyengedéllyel nem rendelkeznek. Korcsoportonként a megyei döntőre egyéniben az első két helyezett, váltóban a győztes csapat kvalifikálta magát a megyei döntőre, melyet február közepén szintén Pápán rendeznek. Elégedettek vagyunk a résztvevőkkel, és remélem, a tavalyi évhez hasonlóan a március végi, országos diákolimpia finálén ismét több érmes helyezésünk lesz - bizakodott Koncz Sándor.
Az iskolák összesítésében nyolc első-, négy második-és öt harmadik helyezéssel az Erkel végzett az első helyen, második a Türr Gimnázium, harmadik a Szent István lett. Részletes eredmények IDE kattintva olvashatóak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!