Az LMP szerint érdemi változásra van szükség


2018-01-29 19:55:07  | cikk: pi-pa  | 


Az LMP szerint érdemi változásra van szükség főképe
Béremelést és a közúthálózat fejlesztését ígéri a Lehet Más a Politika, kormányra kerülése esetén. Minderről Sallai R. Benedek, a párt országgyűlési képviselője beszélt ma délután, a Kossuth szobornál tartott sajtótájékoztatóján.
Mint mondta, szeretne egy tévhitet eloszlatni. Hiszen sokan abban a hitben vannak, hogy az országgyűlési választások során arról szavazunk, hogy a következő ciklusban ki fogja intézni a térköveket és a szökőkutakat a városba. Az országgyűlés, mint a legfőbb népképviseleti szerv rengeteg más ügyben dönt. Így nem az a lényeg, hogy helyi lobbistákat válasszon a helyi közösség, hanem az a fontos, hogy olyan embereket válasszon, akik az ország szempontjából sorsdöntő kérdésekben bölcs döntéseket tudnak hozni. Ez a kérdés tehát nem pusztán Pápáról és környékéről szól. Nem pusztán arról, hogy vidéken meg tudják-e tartani az orvosokat és megmarad-e a szakorvosi ellátás és nem is csak arról szól, hogy helyre tudják-e állítani a vidéki utakat, nem pusztán a Pápa Hús jövőjéről szól, és arról, hogy lesz-e benne foglalkoztató potenciál, hanem arról szól, hogy mi lesz az országgal, mi lesz a következő évtizedekkel, mi lesz unokáinkkal? A képviselő úgy fogalmazott, a választások tétje sokkal nagyobb, mint egy-egy választókerület sorsa. Az lenne a fontos, hogy a választópolgárok olyan jelöltekre voksoljanak, akik kiállnak azokért az ügyekért, amelyek minden magyar embert érintenek. Az LMP országgyűlési képviselői országszerte - így Tomán Attila Pápán - kiállnak az egészségügyért, az oktatáspolitikáért, a környezetvédelem ügyéért, a vidéki úthálózatért, a vidékfejlesztésért és a vidéki jövedelmekért. Ezért nagyon fontos, hogy a választók a nemzet egészének érdekeit tartsák szem előtt az országgyűlési választásokon.
Sallai R. Benedek végül úgy fogalmazott, sorsfordító választás előtt állunk, hiszen akár 16. évéhez kezdhet a Fidsz-KDNP kormány és ilyen hosszú idő alatt beindulhatnak azok a mechanizmusok, amelyek nem feltétlenül a demokrácia ügyét szolgálják. Ezért lenne szükség érdemi változásra.

Képek:


Címkék: választás2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!