Rámpa készült a Béke téri orvosi rendelőhöz


2018-01-28 10:56:34  | cikk: HuHa  | 


Rámpa készült a Béke téri orvosi rendelőhöz főképe
A mozgáskorlátozottak közlekedését segíti az a rámpa, melyet a Városgondnokság helyezett el a minap a Béke téri orvosi rendelő bejáratánál. A bérelt épületben működő alapellátási hely bejárata eddig nem volt akadálymentesítve, a mostani megoldás megkönnyíti, hogy a mozgásukban korlátozottak és kerekesszékkel közlekedők bejussanak a rendelőbe.
A rendelő megközelíthetőségét segíti az új rámpa

Az előírásoknak megfelelően az önkormányzati épületek akadálymentesítésére nagy gondot fordított a város az elmúlt években, a felújított épületeket a kivitelezés során akadálymentessé tették és az eu-s projektek keretében zajló infrastrukturális beruházások is tartalmazzák a projektarányos akadálymentesítést. A város orvosi rendelői ebből a szempontból megfelelnek az előírásoknak, ez a MÁV tulajdonában lévő - az önkormányzat által bérelt - rendelőépület volt az, ami eddig nem volt akadálymentes - tudtuk meg Unger Tamás alpolgármestertől.
A rámpát a Városgondnokság készíttette, a közlekedést segítő mobil eszköz az előírásoknak megfelelő lejtéssel készült, fém szerkezetű, tűzihorganyzott, hogy az időjárásnak ellenálljon. Három elemből áll, így szétszerelhető és akár máshol is alkalmazható - ismertette Bakó István, a Városgondnokság igazgatója a közel 300 ezer forint értékű szerkezet paramétereit. Az igazgató hozzátette, a városvezetéssel egyeztetve folytatják az akadálymentesítést, az épület kapujánál felvágják a betont és ott ferde rézsűszerű betonozással hidalják át a pár centis küszöböt.
Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, a Béke téri orvosi rendelő körülbelül 4500 lakó egészségügyi ellátását biztosítja, a háziorvosi rendelés mellett fogorvosi rendelés is működik itt.
A mobil rámpa három elemből áll, akár máshol is alkalmazható

-Nagyon időszerű volt megoldani a rendelő akadálymentesítését, ehhez több alkalommal egyeztettünk az itt praktizáló orvosokkal, ők és a betegek is kérték a probléma megoldását - közölte, elismerve, a rendelő épülete régi, más problémákat is meg kellene oldani, éppen ezért szeretnék új, korszerű helyre költöztetni az ellátóhelyet.
Ezért - mint ismeretes - a város pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik pályázati kiírására, mely lehetőséget adhat egy új egészségügyi alközpont kialakítására. Az önkormányzat által benyújtott pályázat elbírálása még nem történt meg, a döntés várhatóan néhány héten belül születik meg. Amennyiben az a projekt nyer, akár az új helyszínen is elhelyezhető lesz ez a rámpa, vagy más épület megközelíthetőségét biztosíthatja szükség esetén.
A város szeretné új helyen biztosítani az erzsébetvárosiak egészségügyi alapellátását

A mostani fejlesztés kapcsán Unger Tamástól azt is megtudtuk, a következő hónapokban arra kérik a képviselőket, hogy tekintsék át képviselői körzetükben a közintézményeket, járdákat, közlekedési csomópontokat és jelezzék, hol van szükség még akadálymentesítésre. Ezeknek a helyeknek az akadálymentesítésére a városvezetés költségvetési forrásokat tervez biztosítani. Egy terv már el is készült: a vasútállomás aluljáróját szeretnék rámpával felszerelni, hogy a babakocsik, kerékpárok és bőröndök mozgatása könnyebbé váljon. A forrás rendelkezésre áll, a MÁV hozzájárulását várják a fejlesztéshez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!