Közel volt a bravúr


2018-01-27 11:53:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel volt a bravúr főképe
Zsinórban nyolc vereség után az NB I/B-s zöld csoport második helyezettje, Budafok ellen (14 győzelem, 1 vereség) folytatta a kosárlabda pontvadászatot a Motax Pápa KC (3 győzelem, 13 vereség). Molnár István együttese legutóbb a sereghajtó, Alba Fehérvár otthonában maradt a vártnál simábban alul (85-64), még a Veszprémből szerződtetett amerikai légiós, Ryan Cook sem tudott segíteni a csapaton, aki ráadásul elkésett új csapata első meccséről, a játékos csak negyedórával a kezdés előtt érkezett meg a fehérvári sportcsarnokba. Cook a péntek esti, hazai debütálásakor szerencsére már pontos volt, így Fülöp, Schveighoffer, Horváth G., Kocsis társaságában ott volt a feldobásnál. Cook két sikeres büntetőjével és Fülöp révén értékesített gólpasszával hamar meglépett 4-0-ra a Pápa, és a folytatásban is a hazaiak domináltak, 9-2-nél időt is kért a vendégek edzője. A rövid pihenő bejött, hiszen sikerült egyenlítenie a Budafoknak, sőt fordítania is, 17-23-mal fordultak a csapatok. A második negyedet is 4-0-val kezdte a PKC, Schveighoffer sajnos hamar összeszedett három faultot, így a tervezettnél többet kellett pihennie, majd megint rendezte a sorokat a Budafok és visszaállt a hatpontos különbség (21-27). Cook - aki az első félidőben 13 pontig jutott - tartotta meccsben a vendéglátókat, akik négy perccel a nagyszünet előtt tudták visszaküzdeni magukat, sőt a vendég időkérés után Présing triplájával, majd duplájával a vezetést is átvették (34-31). Jóval nagyobb is lehetett volna a különbség a nagyobb pihenőre, de több támadásunk is pontatlan volt, nem tudtuk kihasználni az ellenfél bizonytalanságát, öt gól állt a felek között a szünetben. 36-31 után jól állta a sarat a PKC, igaz a lepattanók összeszedésével továbbra is akadtak problémák, a játékrész közepére érte utol ismét a vendég csapat a hazaiakat, sőt 42-46 után Molnár István kénytelen volt időt kérni. A rövid taktikai eszmecsere bejött, Horváth Attila hármasával sikerült egyenlíteni (49-49), a záró etapra Lados hármasával a piros mezesek készülhettek pozitívabb előjelekkel. Öt perccel a vége előtt dőlt a meccs sorsa, 57-56-nál Cook hármasára előbb Lados, majd Tursics válaszolt, innen pedig már nem volt visszaút, 69-65-re nyert a második helyezett Budafok.

Molnár István: Hosszú hetek óta a mai volt az eddigi lebiztatóbb játékunk, volt is esély a győzelemre. Agresszívebb volt a védekezésünk, jobban hajtottunk, légiósunkkal már eredményesebbek voltak a támadásaink, sajnos a lepattanó-harcot megint elveszítettük. Már valami fény pislákol az alagút végén, ha továbbra is ilyen mentalitással játszunk, van esélyünk a bennmaradásra.

Motax Pápa KC - Ford Ivanics-Budafok 65-69 (17-23, 19-8, 13-21, 16-17)

Motax Pápa KC: Cook 21/6, Fülöp 8, Kocsis 2, Horváth G. 4, Schveighoffer 6, cserék: Kálmán 8, Keller 4, Présing 9/3, Horváth A. 3/3.

A bajnokság február 16-án 17:45-től a Falco KC U23-as együttese ellen folytatódik, ismét hazai pályán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!