Kilépett a Demokratikus Koalícióból Kerecsényi Zoltán


2018-01-25 17:27:09  | cikk: Babos Petra  | 


Kilépett a Demokratikus Koalícióból Kerecsényi Zoltán főképe
„Több, mint két esztendőnyi, megannyi felém irányuló igazságtalanság, többszöri puccsoltató-presszionáló-diszkreditáló intrika után, több személyes kárt átélve, a mai nappal - közvetlen hozzátartozóimmal egyetértésben hozott döntéssel - kiléptem a Demokratikus Koalícióból” - kezdte mai sajtótájékoztatóját Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő.
-A DK-platformnak, majd DK-pártnak 2010-től és 2011-től országos alapító tagja, a pápai platformnak, majd párt-szervezetnek alapítója, 2015-ig alapító-elnöke, 2015 és 2017 között országos tanácsi tag voltam. „Semper idem” - mindig ugyanaz voltam, s maradtam, bármennyire is nyomták és sulykolták egyesek belülről-kívülről diszkreditáló-karaktergyilkoló arcátlanságaikat rólam éveken át. Mindig is nemzete és szűkebb pátriája iránt, az értékek, a hagyományok mentén elkötelezett, útkereső magyar baloldali voltam. Több csalódás ellenére, egy egyszerű, nincstelen magyar munkáscsalád gyermekeként mindig is az vezérelt, hogy egy igazi magyar baloldalt, egy, a népi-nemzeti, a történelmi, s főként a '48-as társadalmi értékeket szem előtt tartó, az elsősorban a kisemberekért lévő, a legszélesebb szociális igazságtevés pártján álló valódi magyar baloldalt építhetek, hogy egészen fiatal koromtól fogva a Munkáspárt, a Fiatal Baloldal, s az MSZP után a DK életrehívásával aztán már tényleg egy ilyen, valódi, igazi magyar baloldali közösséget építhetek szívvel és lélekkel. 2014-2015 után aztán sajnos rá kellett ébrednem, hogy számos ponton tévedtem; sok minden nem az, amit hittem (s többen másokkal is hittünk, akik közül már többen azóta rég kiléptek), sok minden nem úgy alakult, amiért nekem és a hozzám tartozóknak sokszor súlyos, személyes áldozatokat is kellett hozni - mondta Kerecsényi Zoltán, majd hozzátette, meglátása szerint, sajnos óriási az emberi, személyes kibékíthetetlenség.
Az esztendők alatt be kellett látnia, hogy sajnos az elmúlt sok év hiábavaló volt; tévedett, hibázott, mert sajnálatos meglátása szerint a „baloldali összefogás” csak illúzió, s a magyar baloldaliak igen csekély percentje csak tényleg baloldali. Véleménye alapján azért is illúzió az úgynevezett „baloldali összefogás”, mert ahhoz nemcsak kettő-három összeállása nem elég (szerinte ezt már 2014-ben is többen mondták), ahhoz más, kisebb baloldali szervezetek és civilek bevonása is kellene, hanem mert mára már nemcsak úgynevezett „baloldali összefogásra”, hanem sokkalta szélesebb dologra volna szükség, tehát nemcsak baloldalira. És itt fontosnak érzi aláhúzni, a jobbikosokra véletlenül sem gondol.
Kiemelte, félreértés ne essék, a szocialisták között országos, megyei, helyi szinteken sok kedves, rendes, becsületes, tiszteletre méltó, - tisztességesen megőszült magyar embertársunk van, több barát is, de sajnos lokális szinteken - az elmúlt tízegynéhány évből való személyes, s nemcsak személyes tapasztalat alapján - több csalódást (pozíció- és mandátumféltésből eredő emberi irigységet-féltékenységet) kellett át- és megélni. Véletlen félreértés ne essék azért sem, hogy bármikor én a fentiekkel egy esetleges „baloldali összefogás” ellen lettem volna, egyáltalán nem, hiszen 2004-ben pont én kezdeményeztem-szerveztem az országban elsőként „Baloldali összefogás” címen több, baloldalon álló szervezet meghívásával együttgondolkodást, konferenciát, s a Baloldali Együttműködési Tanácsban sem egy ízben kezdeményeztem e szellemben például baloldali-civil összefogást, vagy az antifasiszta szövetségen belül széleskörű gondolkodást, például helyi szinten is, a 2010-es önkormányzati választások előtt az általam kitalált, s odaadóan szervezett pápai Petőfi Asztaltársaságot is e szellemben, mely addig jól is működött, mígnem abból is egyesek - a pártszakadással a „dékás” felet, s konkrétan személyemet ki nem igyekeztek szorítani.
Szívből sajnálja, hogy ő tovább ebben az egészben nem tud hinni, - s szívből sajnálja, hogy ő elsősorban patrióta-lokálpatrióta, s értékek mentén képviselt nézetei egyszer sem találkoztak „központi ideológiákkal”, hogy a sajátjai sohasem értékelték, sohasem akceptálták, s nem értették meg, hogy mit is igyekezett mindig is szívvel-lélekkel képviselni.
-Nagyon sajnálom, hogy egyesek az elmúlt 7-8 esztendőben sem tudtak elszakadni a régitől. Én nem kívánok DK-s színekben MSZP-st játszani; - sokadmagammal 2010-2011-ben nem véletlenségből bontottunk ki egy új zászlót... Sértődésre, haragra nem lehet ok, most minden úgy lett, ahogy egyesek akarták... Nem akarok az útjukba állni... Sok sikert kívánok! - emelte ki.
-„Semper idem”, mint ahogyan mindezidáig is, elsősorban pápaiként, szeretett szülővárosomért munkálok-szolgálok tovább; függetlenként. Volt helyi politikai közösségeim semminemű támogatásomat nem érdemelnek meg a hosszú éveken át tartó, a velem és családommal szemben elkövetett politikai és személyes igazságtalanságok miatt. Semmiféle formációt, s személyt nem támogatok az előttünk álló '18-as voksoláson; s azt tudom ajánlani szűkebb és tágabb környezetemnek is, hogy csak a saját szívük világa felé próbáljanak tekinteni; s lehet, hogy szűk négy hónap múlva jobb lenne inkább otthon maradni - otthon maradnunk - zárta gondolatait, majd a sajtó kérdésére, hogy párttagsága megszűnésével visszaadja-e mandátumát, azt mondta, fel sem merülhet ilyen, hiszen ő sok éven keresztül keményen megdolgozott ezért eddigi pártalapítói, - három választást is levezénylő - pártszervezői, polgármester-jelölti és képviselőjelölti, illetve eddigi, a városért, az értékek mentén végzett képviselői munkájával. Függetlenként folytatja tovább szívvel-lélekkel, elsősorban pápaiként.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!