Gelencsér Róbert ezüstérmet nyert a téli világjátékokon


2018-01-25 17:03:40  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: trapilap.hu  | 


Gelencsér Róbert ezüstérmet nyert a téli világjátékokon főképe
Január 7-12. között a svájci Anzeré-ben tizedik alkalommal rendezték meg a szervátültetettek téli világjátékát, melyen a kilencfős magyar delegációban Gelencsér Róbert is helyet kapott. A pápai versenyző legjobb eredményét két kilométeres hófutásban érte el, ahol második lett.
A WTGF (a Szervátültetettek Világjátékának Szövetsége) 24 ország 121 sportolójának részvételével bonyolította le a nemzetközi versenyt, ahol természetesen ott voltak a magyar szervátültetett sportolók is. A Dobos Judit, Dobos Péter, Jeszenkovits Judit, Kőműves Luca, Mátyás László, Szendi János, Berente Judit alkotta magyar csapatban Gelencsér Róbert is helyet kapott, aki két kilométeres hófutásban egy erős férfimezőnyben második helyen ért célba. Róbert szuper óriás műlesiklásban óvatos, esés nélküli, szép síeléssel tizedik lett, a paralell szlalom futamban svájci, német, angol és cseh versenyzőkkel küzdött meg, végül hetedik helyen végzett, a dobogótól mindössze egy másodperccel lemaradva. A versenyző szlalomban is rajtvonal mögé állt, ahol végül hatodik lett.
- A Magyar Sí Szövetség segítségével készültünk a világjátékra, Stark Márton alpesi edző az osztrák Schladmingban tartott egyhetes edzőtábort - elevenítette fel a felkészülést Gelencsér Róbert. - Úgy gondolom, a felkészülés jól sikerült, a szövetség edzőjétől sok technikai, taktikai tanácsot kaptunk, melyeknek hasznát is vettük a verseny során. A világjáték jól indult, hiszen mindjárt az első napon rendezték a hófutást, ahol 400 méteres meredek pályán hótalpakon kellett felfutni, onnan 1600 méter lankásabb, de kemény szakasz következett. A végső győztes olasz fiút nem volt esélyem utolérni, de az ezüstnek is nagyon örültem. A többi versenyszámmal úgy voltam, hogy mivel a minimális elvárást mindjárt a nyitónapon teljesítettem magammal szemben, nyugodtabban állhatok oda a rajtvonalhoz. Így is lett, elégedett vagyok az eredményekkel, tudni kell, hogy nekünk nehéz, szinte lehetetlen felvenni a versenyt a svájci, osztrák, német indulókkal szemben, minden értelemben ideálisabb körülmények között készülhettek.
A sportoló hozzátette, a szervezés gördülékeny volt, a pályákat kiválóan előkészítették, a táj szépsége pedig szinte leírhatatlan volt, negyedik téli világjátéka is örök emlék marad számára. Róbert osztotta Chris Thomasnak, a szövetség elnökének beszédében elhangzottakat, miszerint a szervátültetettek nemzetközi versenyeinek átfogó célja, hogy a világ bármely részén élő szervátültetettek számára elérhető legyen, további célokat adjanak a transzplantált embereknek és a versenyeken kívül is mindenki próbáljon egészséges, aktív és fitt életmódot folytatni. Gelencsér Róbert jövő terveivel kapcsolatban azt mondta, február elején Eplényben vesz részt egy síversenyen, majd márciusban fedett-, májusban szabadtéri országos atlétika bajnokságon indul, szeretne ugyanis ott lenni a júliusban, Szardínia szigetén rendezendő Európa-bajnokságon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!