Megkezdődött a járdafelújítás


2018-01-24 21:03:15  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a járdafelújítás  főképe
Az enyhe időjárásnak is köszönhető, hogy már most járdafelújítás zajlik a városban: a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai ezekben a hetekben az Esterházy utca sarkán, a II. világháborús emlékmű környezetét teszik rendezetté a gyalogosfelület megújításával.
Az utca páros oldalán már 2014-ben megépült az új járda az I. világháborús emlékműig, 2016-ban pedig az ivóvíz-rekonstrukció keretében a páratlan oldalon is új gyalogos felület készült, ám az a projekt csak az ivóvízvezeték megújításáig tarthatott, így nem érinthette a II. világháborús emlékmű előtti területet. A járdaszakasz állapota azonban indokolttá tette a felújítást, így az idei év első ilyen munkája ezen a rövid szakaszon készül el.
Rádi Róbert ügyvezető, Kincses László mukavezető és Áldozó Tamás polgármester (balról jobbra) a helyszínen egyeztetett

Rádi Róbert ügyvezetőtől megtudtuk, a felújítandó járda felülete 135 négyzetméter, 50 méter hosszú kerti szegéllyel. A munkaterület a már felújított járdaszakasz végétől a Szent István úton az emlékmű kerítésének végéig tart. Ezen a helyen más kővel dolgoznak, mint a város többi részén, a városi főépítész javaslata alapján, a már meglévő új járdához hasonló burkolóköveket raknak le. A munkálatok jelenleg az új alap kialakításánál tartanak, de február elejére - ha az időjárás engedi - be is fejezik a kivitelezést.
Az új alap kialakításánál tartanak

A mostani, 3 millió forintos beruházás csak az első az idei járdafelújítások sorában - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől. Az igazi építkezési szezon a tartós jó idő beálltával kezdődhet meg, akkor azonban több utca gyalogosfelületének megújítását is tervezi a város.
-Úgy látjuk, hogy ebben az évben jóval több, mint 100 millió forint értékben tudunk járdákat megújítani - fogalmazta meg a terveket a városvezető. Az önkormányzat költségvetési tervezetében több saját forrásból megújítandó járda szerepel, de jelentős lesz a járdafelújítás a Jókai utca rekonstrukciójánál, tervezik a Korvin utcai gyalogosfelület rendezését is - e két beruházás a 650 millió forintos projekt része -, 15 millió forintot nyert el a város a Rozmaring utca járdájának újjáépítésére és a TOP-os projektek is tartalmaznak ilyen elemeket. A város saját forrásaiból megújítandó járdákra is vannak már konkrét elképzelések.
-Február 8-án fog dönteni a képviselő-testület a költségvetésről, abban már nevesítettünk is néhány utcát a járdafelújítások kapcsán. Így a Teleki utca másik felének felújítását, a Nyolcadik és a Hatodik utca járdájának megépítését, és más járdák is bekerülhetnek nevesítve a költségvetésbe, hiszen óvatosan terveztünk, és amennyiben az évközi bevételek lehetővé teszik, további forrásokat fordítunk ilyen célra.
Az emlékmű kerítéséig tart a munkaterület

Az utca másik oldalának befejezése kapcsán a polgármester elmondta, van remény arra, hogy az I. világháborús emlékmű környezetének rendezésére pályázati pénzt nyerjen a város, így nem kell helyi forrást felhasználni annak a területnek a rendezésére.
-A kicsit is megbecsüljük, és nem szeretnénk olyanra költeni a város pénzét, amit központi források is finanszíroznak - emelte ki.
Az Esterházy utca sarkán lévő II. világháborús emlékművet a közelmúltban tette rendbe a Városgondnokság: a szobrot és talapzatát letisztították, a növényeket rendezték, pótolták. A járdafelújítás elkészültével teljesen rendezetté válik az emlékhely és környezete.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!